13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeBeemsterSubsidie voor restauratie van kerktoren in Middenbeemster en voormalig stadhuis op de...

Subsidie voor restauratie van kerktoren in Middenbeemster en voormalig stadhuis op de Kaasmarkt.

Noord-Holland – De provincie Noord-Holland heeft aangekondigd dat ze ruim €5,4 miljoen beschikbaar stellen voor de restauratie van 53 rijksmonumenten. Deze financiële steun is bedoeld om de historische schatten van de provincie te behouden en toegankelijk te maken voor het publiek.

De subsidie is specifiek gericht op rijksmonumenten zonder woonfunctie, zoals kerken, molens en industrieel erfgoed. Deze monumenten zijn van onschatbare waarde voor onze cultuur en geschiedenis, en het is van groot belang dat ze in goede staat blijven.

Samenwerking met de rijksoverheid

De helft van het subsidiebedrag, namelijk €2,7 miljoen, wordt gefinancierd door de rijksoverheid. Dit toont aan dat zowel de provincie als het landelijke overheid zich inzetten voor het behoud van ons erfgoed. Dat de vraag naar een financiële bijdrage voor restauratieprojecten groot is, blijkt uit de ruim 60 subsidieaanvragen die de provincie vorig jaar heeft ontvangen.

Gemeente Purmerend ontvangt financiële toekenning

Ook de gemeente Purmerend krijgt een deel uit de pot. De gemeente Purmerend diende twee subsidieaanvragen in voor restauratieprojecten. Het betreft de restauratie van de kerktoren in Middenbeemster en het voormalig stadhuis op de Kaasmarkt die gebruikt wordt door het Purmerends museum.

Cofinanciering

Op donderdag 29 februari 2024 ontving wethouder Natalie Saaf de financiële toekenning uit handen van Gedeputeerde Jelle Beemsterboer. Het toegekende bedrag bedraagt €141.623. Dit geld zal worden gebruikt als cofinanciering, aangezien de totale kosten voor de restauratie van deze monumenten ongeveer €700.000 bedragen. Het resterende bedrag zal daarom uit andere middelen moeten worden gehaald.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.