10.3 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeRegionaalVervoersregio: dalende trend uitval bussen bij EBS

Vervoersregio: dalende trend uitval bussen bij EBS

Regionaal – Uit de tweede maandelijkse rapportage over de kwaliteit van de dienstuitvoering van EBS in Zaanstreek-Waterland blijkt dat er een dalende trend is bij de uitval van bussen van EBS.

Hoewel de trend dalend is, zijn de cijfers in de weken 7 en 8 iets hoger uitgevallen. Dit komt door de vakantie die in februari viel, waardoor er meer personeel afwezig was, schrijft de vervoersregio. Na de vakantie is er juist een daling te zien die zich vooralsnog lijkt door te zetten in maart.

Personeel

In de maand februari zijn er 15 nieuwe buschauffeurs ingestroomd. Daarbij was het totaalcijfer van januari nog wat hoger uitgevallen met 21 personen. Dit was meer dan verwacht en zeer positief, schrijft de vervoersregio. “Hier staat tegenover dat er wel wat personen zijn uitgestroomd. In totaal komt de groei in februari op 8 chauffeurs meer.”

Cijfers

Onderstaande tabel is opgedeeld in verwijtbare en niet-verwijtbare rituitval. De verwijtbare rituitval is rituitval waar de vervoerder invloed op heeft, of kan hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om uitval doordat er onvoldoende personeel is, of problemen aan het materieel waardoor de bus niet kan rijden.

Niet- verwijtbare rituitval is uitval waar de vervoerder geen invloed op heeft. In dit geval kunt u denken aan ongelukken en/of files.

Alle data in procenten en zijn afgerond op hele cijfers.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. Vandaag in het NHD: Helft minder klachten bij EBS, maar dat zijn er nog steeds 200 per week: ’Dienstregeling zal zich steeds meer stabiliseren’.

  De dienstregeling? Welke: die van de concessie of de uitgeklede versie waar al weken gebruikt van wordt gemaakt (en waar nog veel klachten over te horen en te lezen zijn)?

  Menigeen in mijn omgeving hebben een abonnement tegen vol tarief gekocht maar krijgen al maanden nog geen 50% geleverd qua aantal busritten.

 2. Ik weet niet wat EBS hier heeft gemeten.
  EBS rijdt al vanaf januari een vakantiedienstregeling, dus logisch dat er minder bussen uitvallen, aangezien er al minder rijden.
  Laat EBS naar de orginele contract afspraken kijken: dat is 100%.
  Alles wat minder geleverd wordt is per definitie onvoldoende.

  En als ík dan ook van EBS klanten hoor (en hier ook lees op de Facebook-pagina) dat er weer geen bus is op komen dagen of vervallen is, heb ik oprecht twijfels aan de gepresenteerde EBS-cijfers.

 3. Dat is logisch, want met het afnemen van busroutes richting AMS Centraal, is er ook minder frequentie. Voeg eens het aantal geplande/verwachte toe per rit? Wel fijn als jullie een beetje onderzoeksjournalistiek doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
8.9 °
65 %
1kmh
100 %
zo
10 °
ma
8 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.