2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePolitiekLeefbaar Purmerend verdwijnt uit de gemeenteraad

Leefbaar Purmerend verdwijnt uit de gemeenteraad

Purmerend – Aankomende raadsvergadering staat de voordracht van kandidaat wethouder Chris Boer op de agenda. Indien de gemeenteraad over gaat tot zijn benoeming, zal de raadzetel van Leefbaar Purmerend volgens de kieslijst moeten worden ingevuld.

De eerstvolgende kandidaat volgens de verkiezingsuitslag is Kathleen Visser. Door een conflict tussen het bestuur van Leefbaar Purmerend en Kathleen Visser wil het bestuur van Leefbaar Purmerend al voor een eventuele benoeming van mevrouw Visser aangeven dat het bestuur heeft besloten dat ze niet namens de fractie van Leefbaar Purmerend zal plaatsnemen in de gemeenteraad.

Saillant

Saillant detail is dat kandidaat wethouder Chris Boer namens een ander partij als wethouder wordt gekozen. Hij maakt hiermee een overstap van Leefbaar Purmerend naar ouderenpartij AOV Purmerend – Beemster.

Zetel naar coalitie

Mevrouw Visser zal na de benoeming van kandidaat wethouder Chris Boer voor een partij in de coalitie gaan plaatsnemen. Kathleen geeft aan dat zij binnenkort mede gaat delen welke partij dat is. Zij gaf eerder aan blij te zijn en dat ze het raadswerk heeft gemist. Met de overstap blaast zij de kaars uit voor de fractie van Leefbaar Purmerend.

De fractie van Leefbaar Purmerend verdwijnt daarmee uit de gemeenteraad en de commissieleden zullen hun functie neerleggen. De partij geeft aan dat zij bij de volgende verkiezingen niet meer meedoen en daarmee niet meer terugkeren in de gemeenteraad.

Geschiedenis

Leefbaar deed in 2002 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en werd toen de grootste partij in de gemeenteraad met acht zetels. Ze hebben toen vier jaar lang in het college gezeten en een wethouder geleverd. Bij de verkiezingen van 2006 ging Leefbaar van acht naar vijf zetels. Sindsdien maakt de partij deel uit van de oppositie. Bij de verkiezingen daarna, in 2010, 2014 en 2018, behaalde Leefbaar drie zetels.

Tot 2018 was Arie-Wim Boer fractievoorzitter en partijleider. Na de verkiezingen in 2018 werd zijn zoon Chris Boer fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad met drie zetels. Bij de laatste verkiezing in november 2021 behaalde de partij één zetel.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.