9.2 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeRegionaalDit weekend gaat de zomertijd in “langere avonden met daglicht”

Dit weekend gaat de zomertijd in “langere avonden met daglicht”

Regionaal – De zomertijd gaat in de nacht van zaterdag op zondag weer in. De klok gaat een uur vooruit. Om 02:00 uur wordt het 03:00 uur. Dit jaarlijkse ritueel betekent dat we een uurtje minder slaap hebben maar kunnen genieten van langere avonden met daglicht.

De zomertijd, oorspronkelijk ingevoerd om energie te besparen door meer gebruik te maken van natuurlijk licht, is al jaren onderwerp van discussie. Critici wijzen op de verstoring van onze biologische klok en de negatieve impact op de gezondheid. 

Onderzoek toont aan dat de verandering in tijd ons ritme kan verstoren, wat kan leiden tot slaapproblemen en verminderde energie gedurende de dag.

Europese Commissie en zomertijd  

In 2018 stelde de Europese Commissie voor om de zomertijd af te schaffen, en het Europees Parlement stemde een jaar later voor het beëindigen van de traditie van het verzetten van de klok. Echter, de beslissing ligt bij de lidstaten zelf, en tot nu toe is er geen consensus bereikt om deze verandering door te voeren.

Tips voor de overgang 

Voor diegenen die moeite hebben met de overgang naar de zomertijd, zijn er enkele tips:

  • Houd vast aan je normale schema.
  • Zorg voor beweging in de buitenlucht, vooral in de ochtend.
  • Vermijd te laat in de avond buiten te zijn en maak gebruik van verduisterende gordijnen om je slaapomgeving te optimaliseren.

De zomertijd zal blijven zorgen voor gesprekken en debatten, maar voor nu kunnen we vanaf dit weekend weer genieten van de extra uren daglicht in de avonduren.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
11.2 °
7.2 °
69 %
0.9kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.