2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeRegionaalInflatie in maart 3,1 procent, hogere kosten voor brandstoffen en energie

Inflatie in maart 3,1 procent, hogere kosten voor brandstoffen en energie

Regionaal – Bij de snelle raming was de inflatie in maart 3,1 procent, meldt het CBS. In februari was de inflatie 2,8 procent. Daarmee is de inflatie hoger dan in februari. Toen werd het dagelijks leven 2,8 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder. In januari was de inflatie nog 3,2 procent.

De inflatie in Nederland blijft stijgen, voornamelijk als gevolg van de toenemende energieprijzen en de prijzen aan de benzinepomp. Automobilisten worden geconfronteerd met hogere kosten voor benzine en diesel, veroorzaakt door de gestegen olieprijzen. De prijzen van ruwe olie bevinden zich momenteel op het hoogste niveau in ongeveer vijf maanden.

Verschillende meetmethoden voor inflatie

De Nederlandse inflatie, gemeten volgens de Europese geharmoniseerde rekenmethode, bedroeg ook 3,1 procent. Dit cijfer is hoger dan de 2,7 procent van februari. Het is belangrijk op te merken dat deze rekenmethode enigszins afwijkt van die van het CBS. Bij de methode die binnen de Europese Unie is afgesproken om de inflatie te meten, worden de kosten voor het wonen in een eigen woning niet meegerekend.

Eurostat’s voorlopige raming

In februari bedroeg de inflatie in het eurogebied 2,6 procent. De inflatie in de eurozone is in maart verder afgenomen naar 2,4 procent op jaarbasis.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.