17.7 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomeRegionaalVanaf 13:00 uur code geel: (onweers)buien met zware windstoten

Vanaf 13:00 uur code geel: (onweers)buien met zware windstoten

Regionaal – Vanmiddag trekken er tussen 13 en 17 uur stevige buien over het land. Bij deze buien is er korte tijd onweer, hagel en zware windstoten. In de avond nemen landinwaarts de zware windstoten af, maar de westelijke kustprovincies houden tot en met de nacht naar dinsdag kans op zware windstoten.

Zware windstoten kunnen verraderlijk zijn voor het verkeer, vooral voor fietsers, (lege) vrachtwagens en auto’s met aanhanger of caravan. Ook kan het tijdens een stevige hagelbui kortstondig glad zijn. Verder is er kans op overlast bij buitenactiviteiten zoals (water)sport, recreatie en evenementen. 

Meer details
De sterkte van de zware windstoten ligt tussen 75 en 100 km/uur, uit een westelijke richting. Deze zware windstoten komen voornamelijk voor bij stevige buien die in de middag snel van west naar oost over het land trekken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
19 °
16.2 °
71 %
8.9kmh
99 %
wo
18 °
do
17 °
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.