18.3 C
Purmerend
maandag 13 mei 2024
HomeRegionaalHonderdduizenden Nederlanders leven in onzichtbare voedselarmoede

Honderdduizenden Nederlanders leven in onzichtbare voedselarmoede

Regionaal – Meer dan 450.000 mensen in Nederland leven in onzichtbare voedselarmoede. Dit blijkt uit onderzoek van Ipsos en I&O in opdracht van het Rode Kruis. Het gaat om mensen die net te veel verdienen voor reguliere voedselhulp, maar te weinig hebben om gezond en gevarieerd te eten. Vaak leven ze met de stress of ze hun kinderen wel een gevulde buik kunnen geven.

“Een stille ramp,” aldus Harm Goossens, algemeen directeur van het Rode Kruis. “Mensen offeren hun eigen maaltijden op om hun kinderen te laten eten. Terwijl iedereen recht heeft op voldoende en gezond voedsel.”

De verborgen voedselarmoede komt voor in alle leeftijdsgroepen, maar is het grootst onder alleenstaanden en ouders met kinderen. Ook in grote steden is het probleem nijpend: bijna één op de vijf mensen in voedselnood woont hier.

Boodschappenkaarten en maatjesprojecten

Met een boodschappenkaart van €3 per dag kunnen mensen zelf kiezen wat ze eten. In 2023 werden er al meer dan 250.000 kaarten uitgedeeld. Ook is er het Boodschappenmaatje project, waar mensen tegen een kleine vergoeding maaltijden koken voor gezinnen in nood.

Ondanks dat er de laatste tijd meer aandacht is voor voedselarmoede, is het probleem nog steeds even groot. Het Rode Kruis roept de politiek op om structurele oplossingen te vinden, maar benadrukt dat er nu al hulp nodig is. Het Rode Kruis roept op om te helpen. Bekijk de website van het rode Kruis hieronder:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19 °
17.8 °
82 %
4.1kmh
100 %
ma
22 °
di
24 °
wo
16 °
do
18 °
vr
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.