Gemeente

Huishoudelijke hulp Waterland gaat door met Buurtzorg

Ondanks het verwachte faillissement van thuiszorgorganisatie TSN hoeven cliënten uit de gemeenten Zaanstad, Waterland, Oostzaan, Wormerland en Landsmeer niet bang te zijn dat ze zonder huishoudelijke zorg komen te zitten. De gemeenten hebben gezamenlijk besloten in te gaan op het voorstel van Buurtzorg om de huishoudelijke hulp over te nemen van TSN. Buurtzorg gaat dezelfde ondersteuning leveren als met de inwoners is afgesproken. Daarnaast neemt Buurtzorg ook de werknemers van TSN over. Dat zorgt er voor dat de cliënten in de meeste gevallen gewoon hun ‘eigen’ hulp kunnen behouden als ze dat willen.

Uitgangspunt voor de vijf gemeenten was dat mensen die ondersteuning nodig hebben niet de dupe mogen worden van de problemen bij TSN. De overeenkomst met Buurtzorg zorgt ervoor dat deze mensen gewoon de ondersteuning houden die ze nodig hebben. Bovendien zorgt deze stap ook voor zekerheid bij al die mensen die in dienst waren bij TSN: zij behouden gewoon hun baan.

Inwoners die hulp ontvangen van TSN hoeven niets te doen. De gemeenten willen graag dat zoveel mogelijk inwoners hun vaste hulp houden, maar kan die garantie niet geven. De komende tijd gaat Buurtzorg bekijken op welke manier ze de werkzaamheden van TSN zo goed mogelijk kunnen voortzetten. Binnenkort ontvangen cliënten een brief met meer informatie van de gemeenten.

Aanbod
De vijf gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland ontvingen op 8 februari 2016 het aanbod van Buurtzorg. Hierop volgend hebben de gemeenten de huidige gecontracteerde zorgaanbieders de kans geboden met een aanbod te komen voor overname van de huishoudelijke hulp van TSN en haar medewerkers. De keuze is gemaakt voor Buurtzorg, omdat zij de beste aanbieding hadden op basis van de vier gestelde criteria: overname van de cliënten van TSN, zorgcontinuïteit en relatie vaste hulp en cliënt, werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.