GemeentePurmerend

College bouwt kas in moestuin van groepswoningen RIBW

Het college van burgemeester en wethouders gaat ook dit jaar weer aan de slag tijdens de nationale vrijwilligersactie NLdoet. Zaterdag 12 maart vanaf 9.30 tot 12.30 uur bouwt het college mee aan een kas voor een moestuin. De moestuin wordt aangelegd in de tuin van de bewoners van de groepswoningen van de RIBW aan de Lisdoddestraat. Dit is een locatie waar mensen met een psychische beperking in kleine groepen begeleid wonen.

Het college is al jaren actief op de nationale vrijwilligersdagen. Vorig jaar werden de rust- en trainingsruimte van De Blauwe Zon (behandelgroep voor jonge kinderen met autisme) wit geverfd. Dit jaar kiest het college voor een klus bij de RIBW.

RIBW

De RIBW biedt professionele begeleiding aan mensen met tijdelijke of langdurige psychische klachten. RIBW helpt mensen om de draad weer op te pakken, inzicht te krijgen in het psychisch functioneren en de instelling begeleidt ze naar meer rust en structuur. Dat gebeurt vanuit beschermde woonvormen, begeleiding thuis, digitale begeleiding en begeleiding bij werken en participeren. Het doel is om mensen met een psychische beperking zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in de maatschappij. Voor meer informatie kijk op www.ribwzwwf.nl

Klus ook mee!

NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds, is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2016 de handen uit de mouwen te steken. Iedereen die graag een vrijwillige bijdrage levert aan de maatschappij kan zich inschrijven voor een klus op www.nldoet.nl.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.