GemeentePurmerend

Gratis compost scheppen tijdens Compostdag

Tijdens de Compostdag op zaterdag 19 maart kunt u tussen 8.00 en 15.00 uur gratis compost ophalen bij de compostering (Netwerk 60-62). Uw gft-afval vormt de basis voor compost en groen gas. U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om uw compost in te vervoeren. Het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net.

HVC en de gemeente willen u met deze actie bedanken voor het scheiden van uw gft-afval. Uw etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen de basis voor compost en is een supergrondstof voor de bodem. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op de pagina In de goeie bak .

Op www.compostdag.nl vindt u meer informatie over de compostdag.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.