9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
HomeGemeenteGratis compost scheppen tijdens Compostdag

Gratis compost scheppen tijdens Compostdag

Tijdens de Compostdag op zaterdag 19 maart kunt u tussen 8.00 en 15.00 uur gratis compost ophalen bij de compostering (Netwerk 60-62). Uw gft-afval vormt de basis voor compost en groen gas. U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om uw compost in te vervoeren. Het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net.

HVC en de gemeente willen u met deze actie bedanken voor het scheiden van uw gft-afval. Uw etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen de basis voor compost en is een supergrondstof voor de bodem. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op de pagina In de goeie bak .

Op www.compostdag.nl vindt u meer informatie over de compostdag.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.