9.7 C
Purmerend
maandag 10 juni 2024
HomeGemeenteRealisatie woningen op locatie Ilpenhof een feit

Realisatie woningen op locatie Ilpenhof een feit

Met de vaststelling van het bestemmingsplan op de locatie Ilpenhof  is de bouw van 20 woningen aan de Lepelaarstraat in Ilpendam weer een stap dichterbij gekomen.

Op 17 maart 2016 heeft de gemeenteraad van Waterland zijn goedkeuring gegeven aan dit bestemmingsplan. Hierdoor kan USP Vastgoed bv zich voorbereiden op het realiseren van de woningen waarvan er 7 in de sociale sector vallen en 3 in de categorie “sociaal plus”.  Zowel het gemeentebestuur van Waterland als USP Vastgoed zijn blij met de komst van deze nieuwe woningen.

Verkoopbijeenkomst

Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, start USP Vastgoed met de verkoop van de woningen. USP Vastgoed organiseert daarvoor op 23 maart 2016 een verkoopbijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats van 18.00 tot 20.30 uur in de H.M. van Randwijkschool aan de Gruttostraat 3 in Ilpendam.

Wethouder Jean van der Hoeven: “Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad voordat de plannen rondom De Ilpenhof een vaste vorm kregen. Ik ben heel blij dat USP Vastgoed zich heeft ingespannen om een haalbaar plan te ontwikkelen. De woningbehoefte in Waterland is groot en ik ben erg blij dat er 20 huizen in verschillende prijsklassen in Ilpendam bijkomen. Ik verwacht dan ook dat er veel belangstelling is voor deze woningen”.
Frank Nannings van USP Vastgoed: “Het was voor ons een uitdaging om voor de locatie van De Ilpenhof een realistisch en aantrekkelijk ontwerp te maken. We hebben daarin goed op kunnen trekken met gemeente Waterland waardoor het proces soepel is verlopen. Met de verkoopbijeenkomst geven wij nu echt de aftrap voor het bouwplan. Tijdens de bijeenkomst kunnen wij samen met de aannemer en de makelaar aan de hand van plattegronden, exterieur- en interieurimpressies alles vertellen over de woningen. Ik kijk er naar uit!”.

Planning

De verwachting is dat rond augustus van dit jaar wordt gestart met de sloop van de huidige bebouwing. Start van de bouw kan dan plaatsvinden eind 2016 en staat de oplevering van de woningen gepland voor eind 2017.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,935FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
9.7 ° C
11 °
8.9 °
80 %
2.2kmh
100 %
ma
10 °
di
13 °
wo
14 °
do
16 °
vr
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.