GemeenteIlpendam

Realisatie woningen op locatie Ilpenhof een feit

Met de vaststelling van het bestemmingsplan op de locatie Ilpenhof  is de bouw van 20 woningen aan de Lepelaarstraat in Ilpendam weer een stap dichterbij gekomen.

Op 17 maart 2016 heeft de gemeenteraad van Waterland zijn goedkeuring gegeven aan dit bestemmingsplan. Hierdoor kan USP Vastgoed bv zich voorbereiden op het realiseren van de woningen waarvan er 7 in de sociale sector vallen en 3 in de categorie “sociaal plus”.  Zowel het gemeentebestuur van Waterland als USP Vastgoed zijn blij met de komst van deze nieuwe woningen.

Verkoopbijeenkomst

Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, start USP Vastgoed met de verkoop van de woningen. USP Vastgoed organiseert daarvoor op 23 maart 2016 een verkoopbijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats van 18.00 tot 20.30 uur in de H.M. van Randwijkschool aan de Gruttostraat 3 in Ilpendam.

Wethouder Jean van der Hoeven: “Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad voordat de plannen rondom De Ilpenhof een vaste vorm kregen. Ik ben heel blij dat USP Vastgoed zich heeft ingespannen om een haalbaar plan te ontwikkelen. De woningbehoefte in Waterland is groot en ik ben erg blij dat er 20 huizen in verschillende prijsklassen in Ilpendam bijkomen. Ik verwacht dan ook dat er veel belangstelling is voor deze woningen”.
Frank Nannings van USP Vastgoed: “Het was voor ons een uitdaging om voor de locatie van De Ilpenhof een realistisch en aantrekkelijk ontwerp te maken. We hebben daarin goed op kunnen trekken met gemeente Waterland waardoor het proces soepel is verlopen. Met de verkoopbijeenkomst geven wij nu echt de aftrap voor het bouwplan. Tijdens de bijeenkomst kunnen wij samen met de aannemer en de makelaar aan de hand van plattegronden, exterieur- en interieurimpressies alles vertellen over de woningen. Ik kijk er naar uit!”.

Planning

De verwachting is dat rond augustus van dit jaar wordt gestart met de sloop van de huidige bebouwing. Start van de bouw kan dan plaatsvinden eind 2016 en staat de oplevering van de woningen gepland voor eind 2017.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.