Regionaal

4,7 miljoen voor restauratie rijksmonumenten in Noord-Holland

Purmerend – In 2016 is ruim 4,7 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland.

De subsidieregeling is bedoeld voor rijksmonumenten zonder woonfunctie zoals kerken, molens en industrieel erfgoed.

De provincie Noord-Holland wil rijksmonumenten behouden en toegankelijk maken voor het publiek. De provincie voert de regie bij de verdeling van de subsidiegelden die voor het grootste deel van het Rijk afkomstig zijn.

Gedeputeerde Jack van der Hoek:“ Behoud en toegankelijkheid van monumenten is gunstig voor een positief vestigings- en verblijfsklimaat. Het zorgt er ook voor dat de provincie Noord- Holland een aantrekkelijke provincie blijft voor toeristisch bezoek en een impuls geeft aan de regionale economie en de bouwsector.”

Jaarlijks ontvangt de provincie veel aanvragen voor subsidie. Om meer projecten de kans te geven om subsidie te ontvangen is het maximale subsidiebedrag per project verlaagd, op basis van de  gemiddeld aangevraagde bedragen in het verleden. Het maximale bedrag is in 2016 500.000 euro, voorgaande jaren was dat 750.000 euro.

Subsidie aanvragen

De Uitvoeringsregeling subsidie restauratie rijksmonumenten Noord-Holland 2016 is opengesteld tussen 4 juli – 26 augustus 2016. In die periode kunnen aanvragen worden ingediend.

Meeste rijksmonumenten

Noord-Holland heeft met ruim 14.000 rijksmonumenten de meeste rijksmonumenten van Nederland (Nederland telt ruim 50.000 rijksmonumenten). 70% van de rijksmonumenten in Noord-Holland heeft een woonfunctie en komt niet voor de subsidie in aanmerking. Voor deze objecten zijn wel fiscale regelingen en het Nationaal Restauratiefonds biedt laagrentedragende leningen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.