* Buitenland

Persverklaring ontwikkelingen Turkije

Purmerend / Turkije – Op dit moment is in Turkije een poging tot staatsgreep gaande. Het ministerie van Buitenlandse Zaken volgt de situatie in Turkije nauwgezet. Er is een crisisteam opgericht om de ontwikkelingen te volgen en hulpvragen van Nederlanders te beantwoorden.

Minister Koenders heeft vannacht met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu over de zeer zorgelijke situatie gesproken. Ook was er contact tussen minister Koenders en premier Rutte. De minister staat in voortdurend contact met de Nederlandse ambassadeur in Ankara, Kees van Rij, en het crisisteam in Den Haag.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is geactualiseerd en wordt voortdurend bijgewerkt. Nederlanders wordt geadviseerd binnen te blijven en de ontwikkelingen goed te volgen. Via het reisadvies, de twitterkanalen @minbz en @247bz maar ook via de media.

Minister Koenders heeft gesproken met HV Mogherini en aangedrongen op gezamenlijk spoedoverleg van de ministers van BZ van de EU over de situatie in Turkije. ‘Slachtoffers moeten voorkomen worden. Het geweld moet stoppen. Ik roep op tot terughoudendheid en respect voor democratische instituties’, aldus minister Koenders.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.