18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeNatuurLammetjes zijn uitge(g)raasd op voetbalveld

Lammetjes zijn uitge(g)raasd op voetbalveld

Purmerend – Na drie weken grazen op het voetbalveld van voetbalvereniging V.P.V. Purmersteijn zijn de kudde lammetjes van het veld gestuurd en zijn zij weer terug bij de boer. De voetbalmat is bijna helemaal kaal en daarmee hebben de jonge schapen goed werk geleverd. De graseters kunnen het gras namelijk korter maken dan een grasmaaier. Omdat gras taai is, compenseert het gras het verlies aan de bovenkant met een langer en sterker wortelgestel aan de onderkant.

De Universiteit van Wageningen neemt nu bodemmonsters en kijkt of het bodemleven is verbeterd ten opzichte van de situatie voordat de lammeren op het veld zijn gezet. De verwachting is dat het poepen en grazen de grasmat zo heeft geprikkeld, dat het sterker is geworden. De uitslag van dit onderzoek wordt eind augustus verwacht.

De grasmat wordt nu weer in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen. Het veld wordt waar nodig ingezaaid, gemaaid en beregend. Bij de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen spelen de spelers van Purmersteijn weer op een mooie grasmat met dank aan de lammetjes.

De natuurlijke bemesting en het op natuurlijke wijze kort houden van het gras van het voetbalveld is een proef van de Universiteit van Wageningen. Deze onderzoekt wat de verschillen zijn tussen natuurlijke en kunstmatige manieren van onderhoud van het gras.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.