Purmerend

Purmerendse kinderen zamelen 151 euro in voor KiKa

Purmerend – Op vrijdag 6 januari overhandigde wethouder Mario Hegger een bijzonder geldbedrag aan vijf kinderen. Luuk, Julia, Jens, Cedric en Mika uit de Purmer-Zuid hebben in hun kerstvakantie hard gewerkt om vuurwerkafval en kerstbomen in te zamelen. Het uiteindelijke bedrag die de vijf kinderen ophaalden was 151 euro. 

De 151 euro gaat volledig naar KiKa, de stichting die zich inzet voor onderzoek tegen kinderkanker. Dat vond Hegger zo’n mooi gebaar, dat hij de kinderen niet alleen persoonlijk wilde bedanken, maar bovendien het bedrag ging verdubbelen naar 302 euro.

De kinderen leverden op 2 januari al 144 kilo vuurwerkafval in. Drie dagen later stonden ze weer bij de parkeerplaats van Sporthal De Vaart met maar liefst 230 oude kerstbomen. Deze jaarlijkse inzamelacties zijn bedoeld om de straten van de stad na de jaarwisseling snel weer schoon en veilig te maken. Elk jaar doen tal van Purmerendse kinderen mee aan de acties.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.