21.2 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendPurmerendse kinderen zamelen 151 euro in voor KiKa

Purmerendse kinderen zamelen 151 euro in voor KiKa

Purmerend – Op vrijdag 6 januari overhandigde wethouder Mario Hegger een bijzonder geldbedrag aan vijf kinderen. Luuk, Julia, Jens, Cedric en Mika uit de Purmer-Zuid hebben in hun kerstvakantie hard gewerkt om vuurwerkafval en kerstbomen in te zamelen. Het uiteindelijke bedrag die de vijf kinderen ophaalden was 151 euro. 

De 151 euro gaat volledig naar KiKa, de stichting die zich inzet voor onderzoek tegen kinderkanker. Dat vond Hegger zo’n mooi gebaar, dat hij de kinderen niet alleen persoonlijk wilde bedanken, maar bovendien het bedrag ging verdubbelen naar 302 euro.

De kinderen leverden op 2 januari al 144 kilo vuurwerkafval in. Drie dagen later stonden ze weer bij de parkeerplaats van Sporthal De Vaart met maar liefst 230 oude kerstbomen. Deze jaarlijkse inzamelacties zijn bedoeld om de straten van de stad na de jaarwisseling snel weer schoon en veilig te maken. Elk jaar doen tal van Purmerendse kinderen mee aan de acties.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
21.2 ° C
22.2 °
19.4 °
59 %
1.3kmh
14 %
wo
20 °
do
19 °
vr
22 °
za
20 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.