PolitiekPurmerend

Tekorten bij poppodium P3

 Purmerend – €19.800 euro is het bedrag wat het college van burgmeester en wethouder eind 2016 aan poppodium P3 heeft uitgekeerd als eenmalige aanvullende subsidie. Dit laat ze weten in een brief die aan de gemeenteraad is gezonden.

“De afgelopen jaren laat de exploitatie van P3 een jaarlijks tekort zien.”, zo staat in de brief. Om de tekorten niet groter te laten worden is door het college besloten om een eenmalige aanvullende subsidie toe te kennen. Het uitgekeerde bedrag is gedekt binnen de begroting van de gemeente Purmerend.

De verliezen zijn naast het gevolg van de economische crisis en de bezuiniging van de gemeente op de subsidie van 2012 ook voortgekomen uit onder andere door hogere kosten beveiliging, minder inkomsten door veranderde drankwetgeving, een te voorzichtige programmering als gevolg van de bezuinigingen en een momenteel niet rendabele verhuur van het pand aan derden.

Een adviesbureau is door het college ingeschakeld om onderzoek te doen naar de exploitatie van het poppodium. Hierbij worden de behoefte aan een poppodium, een realistisch ambitieniveau en mogelijke risicofactoren voor de exploitatie onderzocht. Het adviesbureau zal het onderzoeksrapport naar verwachting binnenkort afronden.

Het bestuur van P3 heeft aangegeven volledig mee te werken om tot een financieel gezonde organisatie te komen.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.