20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePolitiekTekorten bij poppodium P3

Tekorten bij poppodium P3

 Purmerend – €19.800 euro is het bedrag wat het college van burgmeester en wethouder eind 2016 aan poppodium P3 heeft uitgekeerd als eenmalige aanvullende subsidie. Dit laat ze weten in een brief die aan de gemeenteraad is gezonden.

“De afgelopen jaren laat de exploitatie van P3 een jaarlijks tekort zien.”, zo staat in de brief. Om de tekorten niet groter te laten worden is door het college besloten om een eenmalige aanvullende subsidie toe te kennen. Het uitgekeerde bedrag is gedekt binnen de begroting van de gemeente Purmerend.

De verliezen zijn naast het gevolg van de economische crisis en de bezuiniging van de gemeente op de subsidie van 2012 ook voortgekomen uit onder andere door hogere kosten beveiliging, minder inkomsten door veranderde drankwetgeving, een te voorzichtige programmering als gevolg van de bezuinigingen en een momenteel niet rendabele verhuur van het pand aan derden.

Een adviesbureau is door het college ingeschakeld om onderzoek te doen naar de exploitatie van het poppodium. Hierbij worden de behoefte aan een poppodium, een realistisch ambitieniveau en mogelijke risicofactoren voor de exploitatie onderzocht. Het adviesbureau zal het onderzoeksrapport naar verwachting binnenkort afronden.

Het bestuur van P3 heeft aangegeven volledig mee te werken om tot een financieel gezonde organisatie te komen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.