12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home* FotografieWaterlandse verslaggeefster in jury Zilveren Camera

Waterlandse verslaggeefster in jury Zilveren Camera

Purmerend – Haar naam is Merlin Mulder, ze komt uit Amsterdam, verslaat het nieuws voor het Noordhollands Dagblad (regio Waterland). Dit jaar zit ze voor de tweede maal in de jury voor de Zilveren Camera in de categorie Regionaal Nieuws. De Zilveren Camera is een wedstrijd voor Nederlandse beroepsfotografen. De prijs wordt gewonnen door de foto of serie die in de ogen van de jury zowel fotografisch als in journalistiek opzicht het afgelopen jaar het best vertegenwoordigt.

Er konden foto’s worden ingestuurd in de categorieën nieuws (internationaal, nationaal en regionaal), documentair (internationaal en nationaal), personen, politiek, sport en kunst/cultuur/entertainment. Onze fotograaf Haico Kats, die ook foto’s in stuurde in drie verschillende categorieën, kwam haar naam tegen kwam in de jurylijst. Hoog tijd dus om Merlin een aantal vragen te stellen over het jureren van één van de grootste Nederlandse fotowedstrijden.

 

Merlin Mulder: “Ik hoop het volgend jaar weer te mogen doen”.

Hoe was het om voor de tweede keer te jureren? 

‘Het is heel erg leuk om deel uit te maken van de jury in de categorie regionaal nieuws. Ik zat in de jury met een beeldredacteur, een fotograaf en een verslaggever. We kijken allemaal weer naar andere dingen. Ik heb veel van de andere juryleden geleerd en er leuke contacten aan overgehouden’.
 

Waar heb je gejureerd? 

‘We hebben thuis gejureerd en in Museum Hilversum. Donderdag komt er een eerste persrelease naar buiten over de nominaties.’
 

Hoe ben je in aanraking gekomen met de Zilveren Camera?

‘Ik ben vorig jaar gevraagd, omdat ik voor Noordhollands Dagblad een serie had gemaakt over fotografen en hun werk. Wij hebben natuurlijk zelf ook veel met regionaal nieuws te maken hebben. Maar ik kende de Zilveren Camera al langer. Het is een belangrijke wedstrijd voor de fotojournalistiek. Ik vond het sowieso altijd al erg leuk om alle winnaars te bekijken.’
 

Waarom besloot je mee te willen jureren?

‘Ik deed vorig jaar mee omdat ik het een enorme eer vind en omdat het mij interessant leek om fotografen en andere journalisten te ontmoeten. Daarnaast is het natuurlijk leuke reclame voor Noordhollands Dagblad.’
 

Hoeveel foto’s heb je bekeken in  jouw categorie? Iedereen unaniem akkoord over de winnaar(s)?

‘Ik mag helaas nog niets zeggen over het aantal foto’s in onze categorie en hoe wij tot een winnaar zijn gekomen. Top secret. Maar ik kan wel zeggen dat er meer dan 10.000 inzendingen in totaal waren, dus je snapt dat het leuke uitdaging was.’

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.