23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
Home* DuurzaamEuroparlementariër Eickhout van GroenLinks bezoekt Beusebos

Europarlementariër Eickhout van GroenLinks bezoekt Beusebos

Purmerend – Zaterdag 4 maart komt europarlementariër Bas Eickhout van GroenLinks als onderdeel van een regionaal werkbezoek naar Purmerend. Hij komt samen met Laura Bromet, wethouder voor onder meer duurzaamheid en milieu in de gemeente Waterland en kandidaat voor de Tweede Kamer. Het bestuur van Vrienden van het Beusebos wandelt met hen door wat zij noemen De Parel van Purmerend. Aansluitend plant Eickhout een eikenboompje in het Beusebos als signaal voor behoud van landschap en tegen de voorgenomen kap van het bosgebied.

Bas Eickhout is woordvoerder voor onder meer duurzaamheid en klimaat in het Europees Parlement. Daarvan is hij lid sinds juli 2009, sinds januari 2013 is hij delegatieleider GroenLinks in Brussel. Hij studeerde scheikunde en milieukunde en werkte vervolgens als beleidsonderzoeker duurzame ontwikkeling bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, later het Planbureau voor de Leefomgeving.

De groene lijn van het werkbezoek aan de regio Waterland is de inzet van burgers voor het tegengaan van klimaatverandering (CO2), versterking van duurzaamheid en behoud van landschap. Het werkbezoek van Eickhout en Bromet aan de regio Waterland eindigt ´s middags in Purmerend. GroenLinks wil veel meer actie voor duurzaamheid en natuurlijk landschap behouden en uitbreiden. De komst van een hotel bedreigt het voortbestaan van het steeds populairdere Beusebos. Als teken van hoop en protest plant Eickhout na de wandeling een eikenboompje in het Beusebos.

De wandeling door het Beusebos begint om ongeveer 14.15 uur. Fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks Purmerend benadrukt het belang van natuurlijk landschap en het Beusebos: ‘Iedereen is welkom mee te wandelen of om naar de afsluiting in ´t Stamhuis aan het Waagplein te komen. Bas en Laura vertellen daar over hun indrukken van het werkbezoek en beantwoorden vragen. Het programma van het werkbezoek staat op de website van GroenLinks Purmerend.’ Eickhout en Bromet zijn vanaf ongeveer drie uur tot half vier in ´t Stamhuis. De bijeenkomst van GroenLinks in ’t Stamhuis gaat door tot vijf uur.

Foto: GroenLinks / Martin PluimersSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.