Purmerendwonen

Mogelijk datalek bij Intermaris

Regionaal – Huurders van woningen van Intermaris hebben een brief gekregen dat er mogelijk een datalek zou zijn. Brieven met inlogggevens van het nieuwe huurdersportaal zijn mogelijk terecht gekomen bij andere huurders.

Huurders kregen op 20 februari j.l. een brief van Intermaris voor het nieuwe huurdersportaal met daarin een registratiecode waarmee een account kon worden gemaakt. Bij de verzending van deze brieven zijn in een aantal gevallen twee brieven in één envelop terecht gekomen. Hierdoor bestond de mogelijkheid dat met de gegevens uit de brief de ontvanger de mogelijkheid had om een account aan te maken op een andere huurder zijn naam. Met dat account zouden de persoonsgegevens van de andere huurder ingezien en gebruikt kunnen worden.

Intermaris spreekt in de brief dat als persoonsgegevens beschikbaar komen voor personen voor wie deze niet beschikbaar zouden moeten zijn, dat er dan sprake is van een datalek. “Omdat Intermaris in dit geval niet kan uitsluiten dat er geen persoonsgegevens zijn gelezen, gebruikt of vernietigd, is er mogelijk sprake van een datalek. Ook bij een vermoeden hiervan, zijn wij wettelijk verplicht hiervan melding te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens.”, zo staat in de brief.

Eventuele kwaadwillende zouden toegang gekregen kunnen hebben van de geboortedatum, naam en geboortedatum van eventueel medehuurder, opbouw van de huurprijs en openstaande huurbedragen. Intermaris geeft aan dat er in geen geval andere persoonsgegevens in te kijken waren zoals bankrekeningnummer, inkomensgegevens en burgerservicenummer.

De toegang tot het nieuwe huurdersportaal is na de constatering direct afgesloten. Intern wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit voorval en de te nemen maatregelen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. Vind wel dat je erg veel klaagt voor een onrendabele Mikel.
    Wees blij dat je voor dat geld in de buurt van Amsterdam kan wonen..

  2. Slordigheid is een uitgangspunt van deze corporatie. Er zou eens wat gedaan moeten worden aan de middelmatigheid die gehanteerd wordt in zowel service als het achterstallige onderhoud van de woningen. Als je als huurder voor je rechten opkomt wordt je niet gehoord, genegeerd en als je het lef hebt om vol te houden omdat je volgens de wet handelt schuwen ze niet je als huurder op elk mogelijk vlak dwars te zitten en te zorgen dat je geen woongenot hebt.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: