12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home* BijzonderOntwerpstudio PolyLester maakt bijzonder ontwerp voor Beemsterbrug

Ontwerpstudio PolyLester maakt bijzonder ontwerp voor Beemsterbrug

Beemster – Ontwerpstudio PolyLester uit Amsterdam mag aan de slag met diens bijzondere ontwerp voor de Beemsterbrug. Deze overgang verbindt straks twee woongebieden in nieuwbouwplan De Nieuwe Tuinderij in Zuidoostbeemster met elkaar.

Een jury koos het ontwerp, omdat het goed aansluit op de nieuwe bebouwing en past binnen het ‘UNESCO werelderfgoed Droogmakerij de Beemster’. De jury bestond uit afgevaardigden van De Beemster Compagnie, de gemeente Beemster, BPD Ontwikkeling en bewoners van het Appels en perenpad, Goudreinetstraat en het IJsboutpad.

De Beemsterbrug een baken in De Nieuwe Tuinderij west

Tussen de twee woongebieden (Fase 4 en 5) ligt een groenstrook met water. De twee woongebieden worden met elkaar verbonden door een langzaam verkeersbrug tussen het Appels en perenpad en de Goudreinetstraat. De brug vormt de centrale plek en de locatie kan hierdoor worden gezien als ontmoetingsplaats.

Verschillende kunstenaars aan zet

Met het brugkunstwerk wordt een icoon voor het gebied gemaakt. Op basis van een longlist zijn drie kunstenaars geselecteerd om een schetsontwerp te maken. Zij presenteerden hun schetsontwerp aan de direct omwonenden. Er was zowel bij de bewoners als bij de kunstcommissie een meerderheid voor het ontwerp van PolyLester.

De brug lijkt te zweven

PolyLester ging voor het ontwerp van de brug op zoek naar een vorm die duidelijk aansluit bij het nieuwe woongebied en tegelijk functioneert als een baken in de omgeving. Bij het ontwerpen van de brug keek men nadrukkelijk naar de gebruikte materialen in nieuwe woningen, de inrichting van de openbare ruimte en de zichtlijnen. De brug, een heldere en elegante boog die twee oevers verbindt, komt op subtiele wijze los van het maaiveld, waardoor het lijkt te zweven tussen de woningen. De Beemsterbrug is zo ontworpen dat het een oriëntatiepunt in de woonwijk is en het tegelijk mooie zichten en vergezichten biedt. De brug staat in het verlengde van een straat, waardoor deze ook echt van afstand, binnenin de woonwijk zichtbaar is.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.