* MaatschappijPolitiekRegionaal

Uitslag verkiezingen in onze regio

Purmerend – Op woensdag 15 maart 2017 werden er in Nederland de verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden. VVD werd ruimschoots de grootste partij. De strijd om de tweede plek bleef lang spannend. PVV, CDA en D66 stonden lange tijd op alle drie op 19 zetels. Uiteindelijk behaalde de PVV 20 zetels en werd daarmee de tweede partij van ons land. Wat was de uitslag in uw gemeente? En hoe was de verhouding in de gemeenten om u heen?

In alle gemeenten binnen onze regio werd VVD de grootste partij. PVV werd tweede in Purmerend en Wormerland. In Beemster, Edam-Volendam en Landsmeer werd PVV derde. In Waterland behaalde PVV de vierde plaats.

In alle gemeenten binnen onze regio was de opkomst hoger dan het landelijk gemiddelde.

Hieronder vindt u de volledige uitslag. Zowel landelijk als per gemeente in onze regio.

Landelijk

 

Purmerend

Beemster

Edam-Volendam

Wormerland

Waterland

Landsmeer

 

 

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....