* Kermis

Purmerend reikt kermisprijzen uit

Purmerend – Vrijdag 19 mei 2017 reikte Joktan Cohen, directeur van het Ruimtelijk Domein bij de gemeente, de kermisprijzen uit op de Koemarkt. De prijzen werden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Kermisbezoekers konden tot 18 mei stemmen op hun favoriete attractie. Ook een jury heeft alle attracties beoordeeld op beleving en klantvriendelijkheid. In vier categorieën wordt een winnaar bekendgemaakt. De winnaars krijgen gegarandeerd een plek op de kermis, te verzilveren binnen drie jaar.

Bezoekers brachten massaal hun stem uit op hun favoriete attractie via de Facebookpagina Kermis Purmerend. De categorieën zijn grootvermaak, kindervermaak, behendigheidsspelen en consumptie/diversen. De uitslag laat zien wat bezoekers het meest waarderen op de kermis en helpt zo de gemeente bij de samenstelling van de kermis voor volgend jaar.

De kermisjury bestond uit Purmerenders Mila de Kikker (11), Romy Wessels (34), Mireille Frerejea (35), Kelsey van Dam (19) en Florian van der Voort (11). Zij hebben afgelopen weekend alle attracties getest en beoordeeld. Ook burgemeester en wethouders brachten hun stem uit.

In de categorie Grootvermaak:

 1. Breakdance (familie Meijer)
 2. Infinity (familie Hoefnagels)
 3. Chaos (familie vd Weerdt)

In de categorie kindervermaak:

 1. Dragon (familie Moonen)
 2. Kinder Octopussy (familie Dumoulin)
 3. Jumper Trampoline (familie Brunselaar)

In de categorie behendigheidsspelen:

 1. Foto schietsalon (familie Heistek)
 2. Lijntrek (familie Jagers)
 3. Pusher (familie Cordier)

In de categorie consumptie/diensten:

 1. Los Churros (familie Leander)
 2. Oliebollenkraam (familie Vermolen)
 3. Poffertjeskraam (familie Pieters-Beekvelt)

Eervolle vermelding:

Een eervolle vermelding ging uit naar de Suikerspinnenkraam van Van Angeren – Verwijk, welke al 30 jaar op de kermis te vinden is.

 

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.