4 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeIlpendamSituatie Jaagweg levensgevaarlijk

Situatie Jaagweg levensgevaarlijk

Purmerend – Op de Jaagweg is men begonnen met de werkzaamheden aan de nieuwe spitsstrook. In verband met deze werkzaamheden is de weg versmald. Zo erg versmald dat er een levensgevaarlijke situatie is ontstaan.

Bussen rijden over de busstrook aan de waterzijde van de Jaagweg. De strook van de bussen is aan de waterkant afgesloten met een tijdelijke vangrail welke direct aansluit op de gele lijn van de busstrook. De strook is dermate smal dat bussen op of zelfs over de gele lijn rijden  op de baan van de versmalde autobaan richting Amsterdam. Ook deze strook is extreem smal.

Bovendien geldt er, gek genoeg, geen snelheidsbeperking op dit gedeelte. Je mag hier zoals gebruikelijk gewoon 80 km per uur.

Update: er zouden wel snelheidsbeperkingen gelden van 30 km per uur. Deze borden zijn echter zo geplaatst dat er geen touw aan vast te knopen is.

Automobilisten, waarvan er een flink aantal uit zichzelf hun snelheid al tempert, worden aan hun rechterzijde ingehaald door bussen met een snelheid van 80 km/h. De bussen schieten rakelings, soms met enkele centimeters marge, langs de auto’s heen. De breedte wordt nog verder beperkt op het moment dat er een bus of vrachtwagen op dat zelfde moment uit de tegemoetkomende richting komt.

Let heel goed op! Want deze situatie is vragen om ongelukken.

Update: Inmiddels heeft de provincie aangegeven op zeer korte termijn naar de situatie te gaan kijken.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Wat een dom gelul de bussen rijden daar zeker geen 80 op het moment, maar ja wel altijd makkelijk he de bus is het stoute jongetje in de klas. De rest allemaal lieverds.

  2. Misschien moet de redactie toch eens beter opletten, er geldt een snelheidsbeperking van 30 kmh voor de jaagweg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,904FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4 ° C
6.1 °
2.2 °
79 %
1.8kmh
25 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.