IlpendamPurmerendverkeer

Situatie Jaagweg levensgevaarlijk

Purmerend – Op de Jaagweg is men begonnen met de werkzaamheden aan de nieuwe spitsstrook. In verband met deze werkzaamheden is de weg versmald. Zo erg versmald dat er een levensgevaarlijke situatie is ontstaan.

Bussen rijden over de busstrook aan de waterzijde van de Jaagweg. De strook van de bussen is aan de waterkant afgesloten met een tijdelijke vangrail welke direct aansluit op de gele lijn van de busstrook. De strook is dermate smal dat bussen op of zelfs over de gele lijn rijden  op de baan van de versmalde autobaan richting Amsterdam. Ook deze strook is extreem smal.

Bovendien geldt er, gek genoeg, geen snelheidsbeperking op dit gedeelte. Je mag hier zoals gebruikelijk gewoon 80 km per uur.

Update: er zouden wel snelheidsbeperkingen gelden van 30 km per uur. Deze borden zijn echter zo geplaatst dat er geen touw aan vast te knopen is.

Automobilisten, waarvan er een flink aantal uit zichzelf hun snelheid al tempert, worden aan hun rechterzijde ingehaald door bussen met een snelheid van 80 km/h. De bussen schieten rakelings, soms met enkele centimeters marge, langs de auto’s heen. De breedte wordt nog verder beperkt op het moment dat er een bus of vrachtwagen op dat zelfde moment uit de tegemoetkomende richting komt.

Let heel goed op! Want deze situatie is vragen om ongelukken.

Update: Inmiddels heeft de provincie aangegeven op zeer korte termijn naar de situatie te gaan kijken.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

  1. Wat een dom gelul de bussen rijden daar zeker geen 80 op het moment, maar ja wel altijd makkelijk he de bus is het stoute jongetje in de klas. De rest allemaal lieverds.

  2. Misschien moet de redactie toch eens beter opletten, er geldt een snelheidsbeperking van 30 kmh voor de jaagweg

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: