20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
Home* OpinieOpinie: Open brief aan teamchef politie Purmerend

Opinie: Open brief aan teamchef politie Purmerend

Beste teamchef politie Purmerend,

Begin april las ik met grote ergernis een artikel over de nieuwe werkwijze van de Politie Purmerend. Vol trots werd er vermeld dat er in Purmerend ruim 70 procent minder aangiftes zijn. Ik begrijp dat U als teamchef van de Politie Purmerend erg vrolijk word van dit soort berichten en dat graag wil delen met alle burgers van Nederland. Uw wens is dat jullie werkwijze zich als een olievlek uitspreid over heel Nederland.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/07/10/politie-purmerend-nieuw-aangiftebeleid-werkt/

In Purmerend denken heel veel burgers daar toch net even anders over. Mensen nemen dit korps niet meer serieus en komen geen aangifte meer doen omdat ze van te voren al weten dat het geen zin heeft. Bemiddeling word door alle overige korpsen in Nederland gezien als een iets wat er gewoon bij hoort, ook als niet direct duidelijk is of er wel of geen strafbaar feit is gepleegd. Geen spoed, maar als er even een mogelijkheid is word er wel degelijk ingesprongen. Ik zou toch bijna denken dat jullie hiervoor met 70 procent minder aangiftes wel tijd voor hebben.

Vind U dat het experiment wat jullie gestart zijn (naar aanleiding van onderzoek door de politieacademie) echt geslaagd? Ik namelijk niet. Verschillende teams en elk team kan zelf bepalen hoe ze zich gaan ontwikkelen en daarnaast ook nog eens verschillende manieren van aanpak. Het werkt volgens U. Volgens mij werkt het niet of in ieder geval heel erg slecht. Jullie korps en jullie bureau is een lachertje. Grote chaos en niemand weet precies wie wat wel en niet moet doen.

Bij de meldkamer word gezegd dat jullie mensen kunnen bemiddelen, bij de balie word je vijf minuten later weer heengezonden. Wie bepaald welke aangifte zin heeft? U, het dienstdoende team, de korpsleiding, de burger of misschien wel die agent die toevallig dienst heeft een geen zin! (want dat was namelijk het idee wat ik kreeg toen jullie mij weg stuurde met een stapel bewijs tegenover een vieze pedofiel die achteraf vier jonge jongens misbruikte )

Ook de afgelopen weken, weet ik met zekerheid, is er bij jullie geprobeerd aangifte te doen en is er gevraagd om hulp, is gevraagd om bemiddeling en er is bijna gesmeekt op tussenkomst van jullie. Wat is er daarmee gebeurd? Ik kan het U wel vertellen hoor. Helemaal niets. Het resultaat is verschrikkelijk, ernstig en beangstigend en vooral had dit niet nodig geweest als jullie je werk hadden gedaan. Ik hoop dat ondertussen dat de waan van de dag helder is geworden voor U. De tijd die jullie in deze zaak hebben genomen blijkt een verschrikkelijke slechte en dramatische investering te zijn geweest waarbij de prijs veel te hoog is. Ik lees ook nog ergens dat het soms best lastig is. Ja, dat begrijp ik vooral als je weet dat deze hele ellende voorkomen had kunnen worden als jullie verschillende teams, met verschillende werkwijze de aangifte iets serieuzer hadden genomen en op zijn minst een gesprek hadden aangegaan op korte termijn en niet pas een maand later. De-escaleren helpt soms namelijk erg goed. Veel ellende had in ieder geval voorkomen kunnen worden.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/08/05/steekpartij-op-hooft-hasselaarstraat/

Bij deze hoop ik uit het diepste van mij hart dat er wederom Kamervragen komen over de werkwijze van jullie lachwekkende korps of in ieder geval dat deze brief wordt behandeld in het driehoeksoverleg tussen Burgemeester, politie en justitie. U kunt trots zijn, maar in mijn ogen hebben jullie hele grote fouten gemaakt en zelfs met een duizenddingendoekje kan dit door de meest stoere agent niet worden weggepoetst. Blijft over een paar slappe agenten uit een team met een eigen manier van aanpak die ze zelf hebben bedacht. Tja…..

Met groet,

Claudia Amsterdam

Update: “Politie en justitie hadden steekpartij Purmerend kunnen voorkomen” http://www.nhnieuws.nl/nieuws/210413/Politie-en-justitie-hadden-steekpartij-Purmerend-kunnen-voorkomenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Heel herkenbaar. Ontmoedigingsbeleid. Als je tegenwoordig bij een politiebureau binnenloopt duikt iedereen weg. Minder aangiftes staat namelijk zo lekker in de statistieken. Dit soort minachting van de burger zal leiden tot meer eigenrichting. De zogenaamde wetten van de jungle. En als dat dan gebeurt, dan wordt er een blik one-liners van de mediacursus opengetrokken. Zoals daar zijn: “Dat moeten we niet willen met z’n allen”, “Het kan toch niet zo zijn dat…”, “Wij herkennen ons niet in de door u geschetste situatie”, “Met de kennis van nu” en vele andere “hoe schuif ik de verantwoordelijkheid van me af” dooddoeners.

  2. heb van deze politie geen hoge hoed op . mijn kleinzoon ook geen lieverdje heeft vele male malen met de politie te maken gehad , ook vaak terecht . waarvan als de betrokkene aangifte doet hij meteen wordt opgepakt en vast gezet een paar dagen . bij de rechtbank als hij wordt op geroepen als verdachte komt het vaak tot vrijspraak . maar nu hij zelf slachtoffer is geweest en aangifte wou doen werd deze niet opgenomen .een oud agent van Purmerend afdeling jeugdzaken weet daar alles van . mijn vertrouwen in de politie is helemaal weg . en zal ook nooit de politie helpen met iets. j.s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.