6.8 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
Home* kinderenSportief spelen tijdens twee weken ZomerPurVak

Sportief spelen tijdens twee weken ZomerPurVak

Purmerend – De laatste twee weken van de zomervakantie van het basisonderwijs is er in Purmerend de Spurd-ZomerPurVak. De ZomerPurVak biedt vanaf 21 augustus activiteiten voor peuters, kinderen tot en met twaalf jaar en voor jongeren vanaf dertien jaar. In verschillende wijken en in het Spurd-Leeghwaterbad kunnen kinderen dan sportief spelen. Naast de vaste opstelling van sport- en spelmaterialen zijn er in de sportzalen wisselende materialen en diverse clinics. De toegang tot de ZomerPurVak is gratis, behalve voor het zwembad.

De ZomerPurVak begint maandag 21 augustus en de laatste dag is vrijdag 1 september, met uitzondering van het weekend. Voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn er maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur gratis toegankelijke sportieve activiteiten in verschillende sportzalen en bij de sportbus. In alle sportzalen staat als onderdeel van de vaste opstelling een springkussen en kunnen de kinderen bijvoorbeeld voetballen, penalty schieten, tafeltennissen en is er trefbal. Alle dagen zijn er ook wisselende materialen. Op verschillende dagen zijn er clinics korfbal van KV Purmer, rugby van Rugbyclub Waterland, atletiek van NEA Volharding en tennis van TV Elckerlyc. Alle dagen van de ZomerPurVak is er in sportzaal Sweelinckstraat voor peuters een apart programma met onder meer ballenbad, kruipparcours, driewielerparcours en een springkussen. De toegang is gratis, een meerderjarige begeleid(st)er moet aanwezig zijn.

Het programma, de locaties en de openingstijden van de Spurd-ZomerPurVak staan op de website van Spurd.

Zeilen en kanovaren 

Kinderen kunnen in de Gorssloot kanovaren of zeilen, een zwemdiploma is verplicht. De tijden zijn gelijk aan de openingstijden van de sportzalen.

Voor jongeren vanaf dertien jaar

Voor jongeren van dertien jaar en ouder is er vanaf maandag 21 tot en met donderdag 24 augustus en maandag 28 tot en met donderdag 31 augustus van 19.30 uur tot 22.00 uur ZomerPurVak in sporthal De Vaart in de Purmer-Zuid. Bovendien is er voor jongeren van dertien jaar en ouder vanaf maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus én maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september ZomerPurVak van 13.30 uur tot 16.00 uur in sportzaal De Gors bij het wijkwinkelcentrum.

Spurd verzorgt de ZomerPurVak in de sportzalen en op locatie op verzoek en met subsidie van de gemeente Purmerend.

Leeghwaterbad

In het zwembad is er in de laatste twee weken van de zomervakantie in verschillende baden en op de speelweide – mét zeepkussen en waterspelen – van 13.00 uur tot 16.00 uur ZomerPurVak. Donderdag 31 augustus is er een clinic duiken, inschrijven kan bij de receptie van het Spurd-Leeghwaterbad en kost € 2,50. Voor de ZomerPurVak in het Spurd-Leeghwaterbad betaalt de bezoeker de reguliere toegangsprijs: € 5,20 of woensdagmiddag € 4,50. Wie een ZomerZwemAbonnement 2017 heeft, kan gratis meedoen aan de ZomerPurVak. Overigens kunnen de waterliefhebbers voor de toegangsprijs ook voor en na de ZomerPurvak tijdens openingstijden recreatief zwemmen.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.8 ° C
8 °
6.1 °
77 %
2.2kmh
100 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.