* Nazomer FeestweekEvenementPurmerend

Kortebaanwedstrijden en Hengstenbal

Purmerend – De harddraverijvereniging Prins Bernhard uit Purmerend organiseert sinds 1873 kortebaanwedstrijden in de binnenstad van Purmerend. Vandaag wordt de 145 editie verreden. Ondanks de regenachtige middag is er een behoorlijke opkomst. De kortebaandraverij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele Purmerendse Paardendag waar louter de top van de Nederlandse kortebaandraverij aanwezig is. Door TV-schermen langs de baan mist het publiek geen detail van de wedstrijd. 

Deze typische Noord-Hollandse tak van de drafsport is een fenomeen. Over een lengte van 300 meter gaan paard en pikeur in hoge snelheid over de baan in de Nieuwstraat. Natuurlijk kon er een gokje geplaatst worden bij de totalisator. Boven alles is de traditionele tweede donderdag in september een reünie van Purmerenders en oud-Purmerenders die elkaar die dag onder het genot van een drankje en een hapje ontmoeten! Het evenement duurt tot 20:00 uur.

Hengstenbal op de Koemarkt

Vanavond van 18:00 uur tot 00:00 uur gaat het los op de Koemarkt met het Hengstenbal. De grootste reünie van Purmerend! Met optredens van John Keijer, Ramon Sandbergen, Dario, John Le Maire en vele andere belooft het een topavond te worden. De ondernemers hebben tenten opgezet dus er kan droog geluisterd worden.

Foto’s: Rob Klaucke

— Einde selectie —


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.