13.8 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomeGemeente"Gemeente Purmerend is financieel gezond"

“Gemeente Purmerend is financieel gezond”

Purmerend – De gemeente Purmerend is financieel gezond. Dat stelt het college van B&W. De concept-programmabegroting 2018-2021 is de laatste begroting van het huidige college en is structureel sluitend. Er staat weinig nieuw beleid in, een bewuste keuze. Het college heeft het pad geëffend voor een nieuwe raads- en collegeperiode, zodat zij vanuit een gezonde financiële situatie nieuwe plannen kunnen maken.

Financieel gezond

Ook Purmerend profiteert ervan dat het economisch beter gaat in Nederland. Er is veel belangstelling om in Purmerend te bouwen en te ondernemen. Zo wordt er volop gebouwd in Kop West en Klein Where en verloopt de verkoop van kavels op Baanstee Noord goed. Wel is er enige voorzichtigheid geboden. Met oog op het nieuwe kabinet is het vooralsnog onduidelijk met welke maatregelen gemeenten te maken krijgen.

Terugkijkend

Het college kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen collegeperiode. Zoals eerder genoemd in de Kaderbrief, zijn de meeste ambities gehaald, ondanks beperkte financiële ruimte in de eerste jaren. Zo is de ‘koers ‘van buiten naar binnen werken’ bijvoorbeeld meer ingebed in het handelen van de gemeente  en begint op 1 januari 2018 het nieuwe participatiebedrijf.

Verdere vaststelling Kaderbrief

Op 19 september heeft het college de begroting aan de gemeenteraad gepresenteerd. Op 9 november stelt de gemeenteraad de begroting vast.

Belastingen

Gemiddeld gaan Purmerenders iets meer dan drie euro meer betalen aan de verschillende belastingen in 2018. Ook de hondenbelasting bevat een kleine stijging van 2 euro 40.

Begroting in één oogopslag

Concept programmabegroting

Grasduinen door de exacte cijfers kunt u hier: https://www.purmerend.nl/sites/default/files/concept-programmabegroting_purmerend_2018-2021_dd_19-09-2017.pdf

Bron: Gemeente Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.8 ° C
15 °
12.8 °
72 %
1.5kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
19 °
ma
19 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.