NatuurPurmerend

Purmerend pakt brons in de Nationale Groencompetitie

Krimpen aan den IJssel – Vandaag werd er in Krimpen aan den IJssel de winnaars bekend gemaakt in de Nationale Groencompetitie. Brons was er voor Leidschendam-Voorburg en Purmerend, zilver was er voor Waalwijk. Den Haag ging met het goud naar huis.

De jury van de Nationale Groencompetitie van de Entente Florale heeft op 30 juni een fietstocht van 4 uur gemaakt door Purmerend om het groen met eigen ogen te kunnen zien en beoordelen. Op 15 plaatsen zijn zij gestopt en hebben zij vooral actieve inwoners maar ook deskundigen gesproken. Op basis van wat zij gezien en gehoord hebben hebben zij een rapport geschreven waar de gemeente zijn voordeel mee kan doen.

We gaan voor goud”, zei Wethouder Mario Hegger nog afgelopen juli. “Het rapport biedt kansen om uitvoering en beleid – op diverse terreinen – verder aan te scherpen.”

Eerder reageerde de Stichting Vrienden van het Beusebos fel op de deelname van de gemeente aan de competitie: “We vinden het schaamteloos dat een gemeente, die door haar burgers onder vuur ligt om haar slechte groenbeleid en vooral omdat dat ze het Beusebos wil kappen, het lef heeft deel te nemen aan de Nationale Groencompetitie. De beoordelingsthema’s van deze wedstrijd zijn precies de argumenten die wij noemen voor het behoud van het Beusebos. Argumenten die de gemeente volledig aan haar laars lapt.”

Update 21 september:

Grasduinen in het rapport van de jury kan hier: juryrapport Entente Florale

Relevante artikelen:

Purmerend betaalt 5000 euro voor deelname nationale groencompetitie

Purmerend klaar voor jurering Nationale Groencompetitie

Jury groenprijs op bezoek bij actieve Purmerenders

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.