18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
Home* DierenleedHond vermoord - na 9 weken nog niet ingegrepen

Hond vermoord – na 9 weken nog niet ingegrepen

Purmerend – Eind juli 2017 liet Natalie de Koning haar honden uit in het honden losloop-gebied op de Baanstee West. Tijdens een confrontatie met twee waakhonden -op een afgesloten terrein- werd één van de honden van Natalie door het hek getrokken en vermoord. Natalie is er stuk van. Maar ze is vooral ook heel erg boos. Want negen weken later is er nog niets aan de situatie veranderd. Lees hier haar verhaal.

 

“MOETEN WE DAN WACHTEN TOT ER EEN KIND DOOR DE WAAKHONDEN VAN BERT JONK DOOR DAT HEK HEEN WORDT GETROKKEN???”

Ruim 9 weken geleden werd onze hond tijdens het uitlaten in een losloopgebied door de twee waakhonden van Bert Jonk door een hek heen gesleurd en vermoord.
Op een groenstrook en tevens losloopgebied tegenover het dierenasiel langs de Westerweg in Purmerend liep ik op een zondag mijn honden uit te laten, aan de zijkant van dat losloopgebied staan bosjes en achter deze bosjes bevinden zich bedrijven van de baanstee. Firma Bert Jonk heeft op zijn terrein twee waakhonden rondlopen, die de boel bewaken als het bedrijf is gesloten en die zich graag langs het hek (een met lange verticale spijlen) laten horen als iemand door het losloopgebied loopt.

Dus een van mijn engelse staffords ging op een bepaald moment polshoogte nemen bij het hek, waar al dat geblaf vandaan kwam, en werd vrijwel direct door het hek heen in haar nekvel gegrepen door een van de waakhonden (een bouvier). Door het gepiep ben ik meteen de bosjes in gedoken en heb met man en macht geprobeerd haar weer los te krijgen, toen waakhond nummer 2 een rottweiler zich er echter mee ging bemoeien was het einde zoek. Ze begonnen met zijn tweeën zo hard aan haar te trekken dat ze langzaam steeds verder door het hek werd getrokken.

Toen ze met haar kop, een poot en schouder inmiddels door het hek was getrokken ben ik zo snel mogelijk naar huis gerend en heb de politie gebeld, eigenlijk in de wetenschap dat zij dit niet zou overleven. Volledig van slag aan de voorzijde bij Bert Jonk aangekomen werd mijn angst al snel waarheid, daar lag ze op het terrein, kapotgebeten op haar rug. Ze is uiteindelijk helemaal door het hek heen getrokken en vermoord. Het heeft nog erg lang geduurd voordat de politie een van de eigenaren kon traceren en deze kwam met een sleutel om het hek te openen en de waakhonden op te sluiten.

Het is natuurlijk verschrikkelijk dat onze hond zo aan haar einde moest komen en de volgende dag stond Handhaving dan ook bij ons op de stoep en deze zou er werk van maken dat er zo spoedig mogelijk wat aan dat hek zou gebeuren om dit in de toekomst te voorkomen. Ook een van de eigenaren van Bert Jonk gaf aan dat daar een goede dichte afzetting voor het huidige hek zou moeten komen zodat zijn honden niet meer met hun kop door de spijlen konden komen.

Maar nu ruim 9 weken later is er NIETS veranderd, behalve een drietal bordjes die nauwelijks leesbaar aan het hek in de bosjes hangen met “ Pas op gevaarlijke hond houd afstand”.

Na een telefoontje naar handhaving 7 weken na het incident is er tussen handhaving en Bert Jonk afgesproken dat er voor 19 september wat gebeurd moet zijn, maar helaas…
Kortom iedereen die daar zijn hond uitlaat loopt het risico dat dit ook bij hun hond gebeurt, om nog maar te zwijgen over ongelukken met kleine kinderen die daar in de bosjes zouden kunnen spelen.

Ik kan mij nog voorstellen dat “tweede” hek er niet een, twee, drie is, maar in de tussentijd had er al lang een stuk gaas langs het hek gespannen kunnen worden om direct alle risico’s weg te nemen, maar het blijkt dat de Firma Bert Jonk de veiligheid van zijn omgeving niet echt hoog in het vaandel heeft en handhaving niet assertief genoeg is om hier achteraan te zitten.

Bij deze hoop ik dat er echt zo snel mogelijk wat aan dat hek gedaan wordt, want tot die tijd loop ik daar niet meer met mijn hondjes langs en wil ik anderen adviseren heel voorzichtig daar te zijn met zowel honden als kinderen!!!

 

Delen wordt gewaardeerd! Door publiciteit hoopt Natalie dat er snel verandering zal komen in deze situatie.

 

Foto: aangeleverd door Natalie de KoningSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Elk verhaal heeft twee kanten, ook hier. Wat mevrouw er niet bij vertelt is dat de hond kennelijk los liep in een gebied waar een aanlijnplicht geldt. Bovendien is ze ermee akkoord gegaan om financieel schadeloos gesteld te worden.

  2. Vind dit heel erg,vooral omdat het zo fijn is voor honden om even los te mogen lopen.Ik voel mee met die mevrouw want heb zelf ook een hondje,groot verdriet voor haar!Jonk had er direct iets aan moeten doen ,schande!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.