PvdA: afval weer wekelijks ophalen en nascheiden

Purmerend – De PvdA Purmerend is voor een betere scheiding van afval. Dat kan heel goed gebeuren in de huisvuilcentrale. Voordeel daarvan is dat al het huisvuil weer wekelijks opgehaald kan worden. Het nascheiden van afval is een van de belangrijke punten uit het PvdA Purmerend verkiezingsprogramma dat binnenkort verschijnt.

‘Veel Purmerenders zijn actief in het scheiden van afval, maar lang niet iedereen staat er voor open. Sommigen zien het nut er niet van in, terwijl dat er wel degelijk is. Het is een feit dat afval scheiden beter voor het milieu is’, aldus Thijs Kroese, lijsttrekker voor de PvdA in Purmerend. ‘De laatste jaren zijn grote stappen gemaakt met het scheiden van afval in de huisvuilcentrale. Wij kiezen er dus voor om het scheiden dáár te laten plaatsvinden. Ook het afval van de mensen die in de hoogbouw wonen, wordt dan gescheiden.’

Het nascheiden van afval brengt kosten met zich mee. Daar staat tegenover dat minder restafval de ovens in gaat en dat betekent weer een kostenbesparing. Als het aan de PvdA ligt hoeven straks Purmerenders dus niet meer afval zelf te scheiden en kan dus ook het plastic, samen met restafval in één bak. “Het is een win-win situatie: goed voor het milieu en meer gemak voor onze inwoners’, aldus Kroese.

Afval scheiden bij de bron of niet?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt