* Gemeenteraadsverkiezingen 2018PolitiekPurmerend

PvdA: afval weer wekelijks ophalen en nascheiden

Purmerend – De PvdA Purmerend is voor een betere scheiding van afval. Dat kan heel goed gebeuren in de huisvuilcentrale. Voordeel daarvan is dat al het huisvuil weer wekelijks opgehaald kan worden. Het nascheiden van afval is een van de belangrijke punten uit het PvdA Purmerend verkiezingsprogramma dat binnenkort verschijnt.

‘Veel Purmerenders zijn actief in het scheiden van afval, maar lang niet iedereen staat er voor open. Sommigen zien het nut er niet van in, terwijl dat er wel degelijk is. Het is een feit dat afval scheiden beter voor het milieu is’, aldus Thijs Kroese, lijsttrekker voor de PvdA in Purmerend. ‘De laatste jaren zijn grote stappen gemaakt met het scheiden van afval in de huisvuilcentrale. Wij kiezen er dus voor om het scheiden dáár te laten plaatsvinden. Ook het afval van de mensen die in de hoogbouw wonen, wordt dan gescheiden.’

Het nascheiden van afval brengt kosten met zich mee. Daar staat tegenover dat minder restafval de ovens in gaat en dat betekent weer een kostenbesparing. Als het aan de PvdA ligt hoeven straks Purmerenders dus niet meer afval zelf te scheiden en kan dus ook het plastic, samen met restafval in één bak. “Het is een win-win situatie: goed voor het milieu en meer gemak voor onze inwoners’, aldus Kroese.

Afval scheiden bij de bron of niet?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.