20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
Home* Wat u schrijftUniek boek steun koffieschenkers

Uniek boek steun koffieschenkers

Dit bijzondere initiatief komt van de stichting ‘Goed doen voor een ander.’ Sinds 2016 brengen zij met hun ‘Koffieschenk Buurtprojecten’ talloze vreugdemomenten bij – vaak eenzame – ouderen in verzorgingshuizen. Momenten waarin naast koffie drinken, ook veel wordt gepraat, geluisterd en gelachen. Zo wil de stichting eenzaamheid onder ouderen draaglijker maken.

Ruim honderd vrijwilligers vanuit heel Nederland ondersteunen deze Koffieschenk Buurtprojecten en besloten om hun medewerking te verlenen aan het boek: ‘Wat kan ik van u leren?’ Met dit boek wil de stichting bewustwording creëren, dat onze senioren niet vergeten mogen worden.

“Aan de koffietafel komen de prachtigste verhalen naar boven. Leuke anekdotes, maar ook mooie levenswijsheden en moralen. Het zou eeuwig zonde zijn als deze verhalen verloren zouden gaan. Ouderen bezitten wijsheden, die inzichten kunnen geven in je eigen leven. Inzichten die je kunnen laten groeien. Wij kunnen er nog zoveel van leren”, aldus een koffieschenker.

Joke Pallada is een van de schrijfsters die meewerkte aan het boek. Zij zegt: “Iedereen weet dat veel ouderen een geïsoleerd bestaan leiden, maar wat doe je eraan? De Purmerendse mevrouw Van Gennep-Geestman (89 jaar oud) is om de dooie dood niet eenzaam, maar wilde wel vertellen hoe zij in het leven staat. Wij hopen allebei dat, mede door dit boek, het leven van (eenzame) ouderen een beetje gezelliger wordt. Niemand wil toch eenzaam sterven? Het koffieschenken mag niet stoppen!”

‘Wat kan ik van u leren?’ is een unieke verhalenbundel geworden, met vijftig levenswijsheden, verteld door vijftig ouderen, geschreven door vijftig schrijvers. Ook fotografen, schrijfcoaches en vormgevers hebben eraan gewerkt. In totaal hebben meer dan honderd vrijwilligers zich belangeloos ingezet voor de realisatie van dit boek, dat in eigen beheer wordt uitgegeven. Met de verkoopopbrengsten worden Koffieschenk Buurtprojecten door heel Nederland opgezet.

Meer informatie over de stichting, het boek en alle medewerkers, is te vinden op www.goeddoenvooreenander.nl/product/los-boek-particulier .

‘Wat kan ik van u leren?’ komt uit op 13 december 2017.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.