* AfvalPurmerend

Update: Kliko’s worden donderdag geleegd

Purmerend – Helaas is het door de sneeuw momenteel niet mogelijk om de rolcontainers te legen. Later op de ochtend weten we of we de routes vandaag alsnog gaan rijden. We laten dat dan natuurlijk nog weten. Dit meldt de gemeente Purmerend op dinsdag 12 december op haar facebookpagina.

Update: inmiddels heeft de gemeente aangegeven dat de ronde vandaag niet meer wordt afgemaakt. De niet-geleegde containers worden donderdag alsnog geleegd.

De gemeente zette een aantal veel gestelde vragen, met antwoorden, voor u op een rij:

Moet ik mijn bak weer in de tuin zetten en donderdag opnieuw aan de straat zetten?

Dit mag, maar moet niet. Vanwege deze bijzondere omstandigheden mag je de bak ook tot donderdag aan de straat laten staan. Handhaving weet hiervan en deelt geen bekeuringen uit.

Kan ik een extra vuilniszak naast de containers zetten?

Normaal gesproken is dit niet de bedoeling, maar nu mag dat wel. De collega’s nemen ook de extra zakken mee als de bakken donderdag geleegd worden.

Mijn gft-bak wordt donderdag ook geleegd: waar moeten al die bakken staan?

We halen gft nu eens in de twee weken op. Aanstaande donderdag is geen ophaaldag. De restafvalbakken staan dus als enige aan de straat.

Mijn bak is wel geleegd vanochtend. Hoe kan dat?

De vuilniswagens rijden al vanaf half acht door de straten. Voordat we erachter kwamen dat het niet werkte om de bakken te legen, zijn onder meer in de Hazepolder wel al bakken geleegd. Deze worden donderdag dus niet nog een keer geleegd.

Er kan toch gewoon op straat gereden worden, waarom halen jullie dan niets op?

Het gaat niet om de wegen, maar om de volle bakken. Deze zijn zwaar en op veel plekken aan de grond vastgevroren. De zijlader krijgt ze daardoor niet van de grond, waardoor we ze niet kunnen legen. Ook daarom is besloten dat de bakken aan de weg mogen blijven staan. Je hoeft dan niet meer met de zware bak door de sneeuw.

 

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.