* Geschiedenis* Regio MagazinePurmerend

De 4 oorlogsmonumenten in Purmerend (video)

Purmerend – Purmerend heeft 4 gedenkplaatsen waar u oorlogsmonumenten kunt vinden. Het monument aan de Westerweg bij de Purmerkerk, de plaquette aangebracht in de gevel van het voormalig stadhuis op de Kaasmarkt, het monument aan de Jaagweg bij de voormalige Hollandia fabriek en de plaquette op het erehof aan de nieuwe algemene begraafplaats.

In opdracht van het 4 en 5 mei comité Purmerend en in samenwerking met de gemeente Purmerend is onderstaande video gemaakt.

De doelstelling van het 4 en 5 mei comité is als volgt :

  • Verankering in de Purmerendse samenleving van een blijvend eerbetoon aan hen die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog hun leven voor de vrijheid hebben gegeven.
  • Jonge mensen van nu laten inzien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dit doen we door ze bewust te maken van de begrippen vrijheid, vrede, gerechtigheid en wat dat betekent als je zelf gediscrimineerd wordt.

Het 4 en 5 mei comité is altijd op zoek naar informatie, materiaal en feiten over personen en gebeurtenissen.

Meer informatie op: http://4en5meipurmerend.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.