8.6 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomePurmerendOvereenkomst voor bouw 30 sociale huurwoningen Drontermeer 

Overeenkomst voor bouw 30 sociale huurwoningen Drontermeer 

Op maandag 16 april ondertekenden wethouder Hans Krieger en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie, de overeenkomst voor de bouw van 30 sociale huurwoningen aan de Drontermeer.

Voor de ontwikkeling van het plan is intensief samengewerkt met een betrokken participatiegroep, waarin buurtbewoners, de gemeente en Wooncompagnie vertegenwoordigd zijn. Wethouder Hans Krieger is erg blij met dit project: ‘Er is in Purmerend een groot tekort aan sociale huurwoningen. De samenwerking met de buurt en Wooncompagnie was geweldig en de nieuwe bewoners zullen op deze mooie plek in Purmer-Zuid meer dan welkom zijn.’

Eén- en tweepersoonshuishoudens
De 30 sociale huurwoningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, waar volgens Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie veel vraag naar is: ‘In Purmerend zijn veel urgente woningzoekenden, waardoor er vrijwel geen woningen beschikbaar zijn voor reguliere woningzoekenden. Om die reden willen wij als corporatie in de gemeente Purmerend versneld extra woonruimte beschikbaar maken. Dit nieuwbouwproject is onderdeel van onze plannen.’

Inrichten openbare ruimte
Buurtbewoners konden voor het realiseren van de woningen stemmen op twee varianten. Zij hebben gekozen voor een zogenaamd ‘parallelmodel’. Dit betekent dat de 30 woningen in twee rijen tegenover elkaar worden gebouwd. Een volgende stap is het maken van plannen voor de openbare ruimte. Volgende week komt de groep weer samen om de inrichting van de openbare ruimte te bespreken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Uitbesteed aan een commercieel bedrijf om geld binnen te harken, terwijl die lege ruimte best aangenaam is. Wordt het een diversiteitsproject?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
10.1 °
7.2 °
80 %
4.5kmh
95 %
ma
10 °
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.