Regio – De saucijzenbroodjes van Bakkerij Kees Gutter zijn door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond.
‘Ons saucijzenbroodje wordt al jaren volgens een beproefd recept gemaakt’, vertelt de bakker aan bakkerswereld.nl. Het geheim van het broodje is een combinatie van factoren. Zo wordt gebruik gemaakt van het prijswinnende rundergehakt van Keurslagerij Nieuw-Sloten van Rob van Kerkwijk uit Monnickendam. ‘Het gehakt wordt ambachtelijk gemaakt en zo vers mogelijk naar de bakkerij in Monnickendam gebracht. Daar wordt het vervolgens door de banketbakkers op smaak gebracht met een pittige kruidenmelange naar geheim recept van opa Gutter. Tot slot wordt het gehakt omhuld door een mooie laag roomboter bladerdeeg.’
Hoge eisen
Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan strenge kwaliteitseisen voldoen en zich onderscheiden van andere producten. Er wordt beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, structuur, kleur, geur en smaak/aroma. De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score behaalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een vier, verdient het de titel ‘Bekroond met Goud’. Naast het saucijzenbroodje werd eerder deze maand ook de aardbeienslof van Bakkerij Kees Gutter bekroond met goud.
Bakkerij Kees Gutter bestaat al 58 jaar en heeft zeven vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam en meerdere verkooppunten in groot Waterland. Daarnaast kan er besteld worden in de webwinkel.
Bron: Bakkerswereld.nl