* Provinciaal

Premier Mark Rutte ‘klap voor vrije pers en democratie’

Amsterdam – De vermoedelijke aanval met een bestelbusje op het pand van De Telegraaf is “een klap in het gezicht van de vrije pers en de Nederlandse democratie”, vindt premier Mark Rutte.

In Amsterdam is vannacht een auto met flinke snelheid het gebouw van de Telegraaf binnengereden. Daarna vloog de auto in brand. Twee mogelijke daders zouden gevlucht zijn. Er is niemand aangehouden, aldus de politie.

Rutte stelt dat er nog veel onduidelijk is, maar spreekt net als de politie al wel van een “gerichte actie”. Hij verzekert dat de politie er alles aan doet om de dader of daders te pakken. “We zijn alert en waakzaam.”

Rond 4.00 uur ’s nachts reed de bestelauto, een volkswagen Caddy, met hoge snelheid tegen het gebouw aan de Basisweg in Amsterdam aan. Na de botsing met de gevel vloog de auto in brand. De brandweer had de korte felle brand redelijk snel onder controle.

De Telegraaf heeft beelden van een beveiligingscamera online gezet. Op de beelden is te zien hoe de bestuurder twee keer met het voertuig op de pui inrijdt. Vervolgens stapt hij uit en gooit iets brandbaars in de wagen.

Foto’s: Haico Kats – regio11.nl

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....