Is het nu friet of patat? (peiling)

Regionaal – Is het nu een frietje halen of patatje halen? Het is al een tijd de discussie op social media. Social media bedrijf Coosto monitort de trends op social media en analyseerde dit keer per gemeente welk woord er vaker gebruikt wordt: friet of patat.

Team patat heeft daarbij toch wel duidelijk de overhand. In 195 gemeenten wint friet, terwijl in 271 gemeenten patat als grootste uit de bus komt rollen. In drie gemeenten bleef de strijd onbeslist.

In Purmerend kiest 73% voor patat. In Edam-Volendam kiest 77% van de inwoners voor patat. In Wormerland doen ze niet moeilijk en is het gewoon patat. Landsmeer heeft met 75% de voorkeur voor patat. 72% van de inwoners uit Waterland kiest ook voor patat. Saillant detail is dat de inwoners uit de Beemster met een meerderheid van 53% voor friet kiezen.

Maar wat is het verschil?

Welk woord gebruikt u?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt