Regionaal

Wildplassen: 27 bekeuringen in Purmerend in 2017

Purmerend – In Purmerend zijn er verleden jaar 27 bekeuringen voor wildplassen uitgeschreven. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB).

In Noord-Holland is Haarlem tweede. Daar slingerde de politie 234 mensen op de bon die hun behoeften in het openbaar deden. Ook in Hilversum (155) en in Alkmaar (123) kregen er relatief veel mensen een prent. Zaanstad staat op de vierde plek met 77 bekeuringen.

Het mag geen verrassing zijn dat er in Amsterdam de meeste boetes worden uitgeschreven. Het afgelopen jaar kregen 1.188 mensen een bon voor het illegaal doen van hun behoeften.

Regio

In de Beemster werden er verleden jaar 4 bekeuringen uitgedeeld. In Edam-Volendam schreven de politie en/of handhavers er 31 uit. Wormerland kwam op 2 bekeuringen en in Waterland werd er slecht 1 uitgeschreven. In Landsmeer kan je doen wat je wilt. Na lang discussiëren heeft de gemeenteraad in 2016 besloten dat je “gratis” tegen een boom kunt plassen. Toenmalig burgemeester Nienhuis: “Je zou beter uit kunnen gaan van het fatsoen van de Landsmeerders dan ze te beboeten.”

140 euro

Even plassen tegen een boom, in een steeg of stiekem in de bosjes is niet goedkoop. De hoogte van de boete kan uitlopen tot 140 euro. In het Wetboek van Strafrecht staat overigens nergens dat plassen en poepen op straat verboden is. Gemeenten maken dit beleid zelf door de regel op te nemen in hun Algemene Plaatselijke Verordening.

Landelijk gezien werden er in 2017 bijna 14.000 bekeuringen uitgeschreven. Dat is relatief weinig in vergelijking met het jaar ervoor. Toen werden er nog 21.000 boetes uitgedeeld.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.