Protest tegen hoogbouw “De Looiers”

Purmerend – Aankomend weekend wordt er geprotesteerd tegen voorgenomen hoogbouw in en om het centrum van Purmerend. Een groep bewoners gaat flyeren om hun ongenoegen te uiten tegen de plannen voor hoogbouw “De Looiers” aan de Purmersteenweg op de plek van autobedrijf Zijp, schrijft de Weidevenner

Met name het plaatsen van een groot bord met de aankondiging van verkoop van appartementen is de bewoners in het verkeerde keelgat geschoten. In een brief aan de gemeenteraad wordt gesteld dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat de appartementen er ook daadwerkelijk komen.

Er wordt verzocht de lopende zienswijzen (bezwaren) nog eens door te nemen en de borden weg te halen alvorens tot besluit over te gaan. Briefschrijvers: “Het mag toch niet zo zijn dat er naast een prachtige villa en de mooie aangepaste bouw van de laatste jaren in de binnenstad, het wordt toegelaten dat er twee enorme hoge appartementsgebouwen worden neergezet , direct grenzend aan de recent vastgestelde binnenstadgrens.” Naast flyeren in en rond de binnenstad zijn er zaterdag ook gesprekken met indieners zienswijzen en politiek.

De plannen van de projectontwikkelaar vindt u hier: https://www.delooiers.nl. De brief van de bewoners kunt u hier inzien: Download.

Bron: Weidevenner.nl

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt