Purmerend

Protest tegen hoogbouw “De Looiers”

Purmerend – Aankomend weekend wordt er geprotesteerd tegen voorgenomen hoogbouw in en om het centrum van Purmerend. Een groep bewoners gaat flyeren om hun ongenoegen te uiten tegen de plannen voor hoogbouw “De Looiers” aan de Purmersteenweg op de plek van autobedrijf Zijp, schrijft de Weidevenner

Met name het plaatsen van een groot bord met de aankondiging van verkoop van appartementen is de bewoners in het verkeerde keelgat geschoten. In een brief aan de gemeenteraad wordt gesteld dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat de appartementen er ook daadwerkelijk komen.

Er wordt verzocht de lopende zienswijzen (bezwaren) nog eens door te nemen en de borden weg te halen alvorens tot besluit over te gaan. Briefschrijvers: “Het mag toch niet zo zijn dat er naast een prachtige villa en de mooie aangepaste bouw van de laatste jaren in de binnenstad, het wordt toegelaten dat er twee enorme hoge appartementsgebouwen worden neergezet , direct grenzend aan de recent vastgestelde binnenstadgrens.” Naast flyeren in en rond de binnenstad zijn er zaterdag ook gesprekken met indieners zienswijzen en politiek.

De plannen van de projectontwikkelaar vindt u hier: https://www.delooiers.nl. De brief van de bewoners kunt u hier inzien: Download.

Bron: Weidevenner.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.