4.6 C
Purmerend
maandag 6 februari 2023
HomePurmerendOpruimwerkzaamheden na brand Karekietpark van start

Opruimwerkzaamheden na brand Karekietpark van start

Purmerend – Woensdag 21 november 2018 starten de opruimwerkzaamheden van het puin van het afgebrande, leegstaande schoolgebouw in het Karekietpark in Purmerend. In dit pand was asbest aanwezig. Het asbest is op het terrein blijven liggen en wordt de komende twee weken opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Vrijdagochtend 16 november brandde in het Karekietpark een leegstaand schoolpand af. De brandweer heeft vrijdag geconstateerd dat het asbest zich niet in de omgeving heeft verspreid. In de omgeving zijn wel roetdeeltjes verspreid door de brand op bijvoorbeeld balkons of ramen. Eigenaren van de panden kunnen deze roetdeeltjes zelf schoonmaken.

Relevant bericht:

Asbest vrijgekomen bij zeer grote brand leegstaande school Karekietpark

Opruimwerkzaamheden

Woensdag 21 november 2018 starten de opruimwerkzaamheden van het puin van het afgebrande, leegstaande schoolgebouw in het Karekietpark in Purmerend. In dit pand was asbest aanwezig. Het asbest is op het terrein blijven liggen en wordt de komende twee weken opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Het asbest dat nu binnen de hekken ligt, wordt in de gaten gehouden. Mocht het nodig zijn, dan houdt de aannemer het asbest nat, zodat het blijft liggen waar het nu ligt. In de derde week wordt het overgebleven puin opgeruimd. De planning is om half december alle opruimwerkzaamheden af te ronden.

Fiets- en wandelpad dicht

Het fiets- en wandelpad Gebroeders Conijnstraat wordt voor deze drie weken afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. Het gaat hier om het fiets- en wandelpad aan de kant van De Klimop school, vanaf de brug ter hoogte van De Klimop tot aan de Professor Meester P.J. Oudlaan. De brug bij de school blijft open, het tweede bruggetje vanaf de school ter hoogte van De Inval  gaat wel dicht. Over dit fiets- en wandelpad worden rijplaten gelegd, zodat het werkverkeer daar overheen kan rijden om het puin af te voeren. Omlopen en -fietsen kan via de Gebroeders Conijnstraat aan de andere kant van het water. De bomen aan het voet- en fietspad worden hier en daar gesnoeid, omdat de vrachtwagens er anders niet onderdoor kunnen rijden. Zo blijven de bomen heel en in model.

Omleidingsroute fietsers en voetgangers Gebroeders Conijnstraat.

Hekken om het terrein

Het werkterrein is afgezet met hekken. Doek wordt om de hekken heen gespannen. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in het verwijderen van asbest komt de komende twee weken werken op het terrein. Asbest verwijderen gaat volgens een strak protocol in Nederland. Zo gaat de aannemer ook aan het werk in Purmerend. Dit betekent dat er mensen tussen de hekken lopen in speciale pakken met  maskers op. Zij verpakken het asbest in speciale zakken, die door vrachtwagens worden opgehaald. Er is bijvoorbeeld een speciale douchecabine waarin de medewerkers hun pakken schoonspoelen. Er rijden één of twee vrachtwagens per uur heen en weer. De aannemer werkt tussen 07.00 en 18.00 uur.

Planning bouw tijdelijke woningen

Op de plek waar het leegstaande schoolgebouw is afgebrand, is de bouw van tijdelijke woningen gepland. Hiervoor zou het schoolgebouw plaatsmaken. Zoals het er nu naar uitziet heeft het afbranden van het leegstaande schoolgebouw geen effect op de planning van de te bouwen tijdelijke woningen op deze plek.

Relevant bericht:

Karekietpark: de dag na de grote brand (dronebeelden)

Informatie

Voor informatie over asbest kan men terecht op de websites: www.vrzw.nl (onder de knop ‘wat te doen bij’) of Omgevingsdienst IJmond www.odijmond.nl (onder de knop ‘asbest’). Als mensen vragen hebben over de opruimwerkzaamheden kunnen zij contact opnemen met gemeente Purmerend via (0299) 452 452.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4.6 ° C
5.6 °
3.3 °
92 %
2.6kmh
34 %
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
6 °
vr
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.