14 C
Purmerend
maandag 24 juni 2024
HomePurmerendPurmerend vuurwerkstad - 62% tegen vuurwerkverbod

Purmerend vuurwerkstad – 62% tegen vuurwerkverbod

Purmerend – Op 23 november publiceerde het AD de uitkomsten van een landelijk gehouden enquete over vuurwerk. In Purmerend is 62% van de inwoners tegen een vuurwerkverbod voor particulieren, blijkt uit de resultaten van de enquete. Dat is aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde van 54%.

Niet alleen is een groot deel van de Purmerenders tegen een vuurwerkverbod voor particulieren. Ook ziet het grootste deel geen heil in een centrale vuurwerkshow. Eerder deed Regio Purmerend al onderzoek naar het kostenplaatje van een centrale vuurwerkshow in Purmerend.

Naar aanleiding van technische vragen die de SP op 5 november 2018 indiende over de aanschaf van een vuurwerk detectie systeem (red. een systeem die een exacte locatie kan detecteren waarop zwaar vuurwerk wordt afgestoken en daarvan een automatische melding doet bij de politie), reageerde het college op 13 november j.l. afwijzend.

Het inzetten van een vuurwerkdetectiesysteem kost niet alleen geld <…>. Het systeem kan alleen echt succesvol zijn bij voldoende mankracht op straat, is de ervaring. Het formeren van een vuurwerkteam, vergt inzet van 4 handhavers (2 per groep) en 4 politieagenten in de periode 1 december 2018 tot 9 januari 2019. Dit team kan zich dan specifiek bezig houden met de aanpak overlast vuurwerk en het opsporen van handel in illegaal vuurwerk. Deze capaciteit is bij de politie in deze periode dit jaar niet beschikbaar en bij handhaving deels.

Als tegengeluid op de jaarlijks terugkerende discussie omtrent het consumentengebruik van vuurwerk, is De Vuurwerkfederatie een landelijk initiatief gestart voor mensen die de jaarlijkse traditie willen behouden.

UITSLAG VUURWERKONDERZOEK AD IN PURMEREND

Gemeente Purmerend – Aantal respondenten: 326

Geslacht
Man: 67% – Vrouw: 33%

Vuurwerkverbod
Voor: 34% – Tegen: 62% – Weet niet: 3%

Centrale vuurwerkshow?
Goed idee: 33% – Geen goed idee: 63% – Maakt mij niet uit: 4%

Afsteken van vuurwerk
Ja: 52% – Nee: 39% – Weet (nog) niet: 9%

Besteding
Tot 10 euro: 0% – 10 tot 50 euro: 8% – 51 tot 100 euro: 38%
101 tot 500 euro: 44% – 501 tot 1.000 euro: 8% – Meer dan duizend euro: 2%

 

Relevante artikelen:

Wat kost een centrale vuurwerkshow daadwerkelijk?

Motie voor gemeentelijke vuurwerkshowSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,949FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14 ° C
15.1 °
13 °
80 %
0.9kmh
8 %
ma
23 °
di
25 °
wo
26 °
do
26 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.