102-jarige Jo uit Purmerend verrast met ritje in klassieke auto (video)

Purmerend – Purmerender Jo de Bruin vierde gisteren zijn 102e verjaardag met een toernooi bij jeu de boules vereniging de Purmer Boules. Jo werd opgehaald met een oldtimer uit zijn geboortejaar, 1916. Mario Hegger, wethouder sport, bracht hem een felicitatiebezoek.

  • Flyer PRIKNICK
Johan de Bruin (afgekort Jo) is geboren en getogen op een suikerbietenboot in Halfweg. Van jongs af aan hielp Jo zijn vader mee op de boot. Via kanalen en rivieren voer hij als scheepsjongen met zijn vader naar België en Frankrijk. Jo’s ouders waren beiden analfabeet. Dat wilde Jo niet. Daarom is hij op z’n twintigste aan wal gegaan om te leren lezen en schrijven.

Nadat Jo getrouwd was nam hij de boot van zijn vader over. Zijn vrouw wilde na verloop van tijd liever aan wal wonen. Het echtpaar verhuisde naar de Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord. In Amsterdam werkte hij 40 jaar bij het GVB als stuurman op de pont over het IJ. Jo deed ook bjjzondere klussen voor het GVB, zoals een pont ophalen van een werf buiten Amsterdam. Als één van de eerste bewoners ging hij wonen aan de Mercuriusweg. Hier woont hij nog steeds. Na zijn pensioen overleed zijn vrouw na 60 jaar huwelijk.

Hij maakte op latere leeftijd kennis met jeu de boule vereniging de Purmerboules. Jo verzorgt daar de jeu de boule banen. Elke maandagochtend rond 10.00 uur rijdt hij met zijn scootmobiel het complex op. In plaats van de banen aan te harken, strijkt hij met een mat achter zijn scootmobiel de banen glad. Daarnaast is Jo actief lid van de Purmerboules: hij speelt een paar keer per week.

Jo woont nog steeds zelfstandig, hij kookt en strijkt zelf. Daarnaast is hij druk bezig met zijn hobby: hij bouwt een triplexminiatuur (compleet met verlichting) van de pont en het vrachtschip waarop hij zo lang heeft gewerkt.

Video: Mediapartner NH-Nieuws.

Relevant artikel:

De heer De Bruin 100 jaar

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*