* Politie

13 maanden cel geeist tegen Purmerendse rij-examinator wegens fraude

PURMEREND – Drie jaar geleden werd hij veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf. Maar in hogerberoep hoort een voormalige CBR-examinator uit Purmerend 13 maanden tegen zich eisen. Ook mag hij wat betreft het OM 5 jaar lang geen examinator zijn.

De man wordt er van verdacht om tweehonderd examenkandidaten tegen betaling hebben laten slagen. De examinator werkte samen met rijschoolhouders uit Den Helder, Diemen en Amsterdam.

Kandidaten betaalden tot drieduizend euro om te slagen: het zogenoemde “garantiepakket”. De examinator en de rijschoolhouders verdeelden het geld onderling.

De rijbewijzen van de examinanten “met garantiepakket” zijn ongeldig verklaard. Wel krijgen zij van het CBR een herkansing.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.