112Purmerend

Zeer grote brand aan de Oosterweg – Purmer (video)

Purmer – In een woonboerderij aan de Oosterweg in de Purmer woedt zaterdagavond een ’zeer grote brand’. De brandweer is met veel materieel ter plaatse.

De brand is uitgebroken op de bovenste verdieping van de boerderij. Het vuur sloeg rond 19 uur door het dak. Het zou gaan om een brand in een sauna. Brandweerkorpsen uit de omgeving zijn ook opgeroepen. De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland waarschuwt mensen in de buurt dat zij uit de rook moeten blijven.

Update 19:50 uur: Er zijn dieren uit de boerderij gered door de brandweer. Het dak van de boerderij is net ingestort. De boerderij is niet meer te redden en de brandweer laat de boerderij gecontroleerd uitbranden. Er wordt ingezet om de naastgelegen panden te beschermen tegen de vonkenregen.

Update 21:15 uur: De brand is onder controle maar nog niet uit. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn. De woonboerderij wordt als verloren beschouwd. De woonboerderij werd bewoond door 3 gezinnen. Deze worden elders opgevangen.

Update 21:25 uur: De burgemeester van Waterland, Luzette Kroon, is ook ter plaatse geweest en heeft zich laten informeren.

Foto’s: Haico Kats – Regio11.nl
Video’s aangeleverd via WhatsApp Regio Purmerend.Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.