6.3 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
Home112Zeer grote brand aan de Oosterweg - Purmer (video)

Zeer grote brand aan de Oosterweg – Purmer (video)

Purmer – In een woonboerderij aan de Oosterweg in de Purmer woedt zaterdagavond een ’zeer grote brand’. De brandweer is met veel materieel ter plaatse.

De brand is uitgebroken op de bovenste verdieping van de boerderij. Het vuur sloeg rond 19 uur door het dak. Het zou gaan om een brand in een sauna. Brandweerkorpsen uit de omgeving zijn ook opgeroepen. De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland waarschuwt mensen in de buurt dat zij uit de rook moeten blijven.

Update 19:50 uur: Er zijn dieren uit de boerderij gered door de brandweer. Het dak van de boerderij is net ingestort. De boerderij is niet meer te redden en de brandweer laat de boerderij gecontroleerd uitbranden. Er wordt ingezet om de naastgelegen panden te beschermen tegen de vonkenregen.

Update 21:15 uur: De brand is onder controle maar nog niet uit. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn. De woonboerderij wordt als verloren beschouwd. De woonboerderij werd bewoond door 3 gezinnen. Deze worden elders opgevangen.

Update 21:25 uur: De burgemeester van Waterland, Luzette Kroon, is ook ter plaatse geweest en heeft zich laten informeren.

Foto’s: Haico Kats – Regio11.nl
Video’s aangeleverd via WhatsApp Regio Purmerend.





Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.3 ° C
7.2 °
5.5 °
78 %
0.9kmh
100 %
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
16 °
ma
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.