12.9 C
Purmerend
donderdag 6 oktober 2022

HomePurmerendStadhuis kleurt blauw tijdens Autismeweek

Stadhuis kleurt blauw tijdens Autismeweek

Purmerend – Van 29 maart tot en met 6 april is het Autismeweek. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land. Dit jaar is het thema van de Autismeweek ‘Autisme werkt!’. Zo wordt er stilgestaan bij de passie en sterke eigenschappen van mensen met autisme, specifiek gericht op de werkvloer.

Ook wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor autisme met de speciale actie ‘Light it up blue’: in de hele wereld zijn beelden en gebouwen blauw verlicht, zo ook het stadhuis. De werkgroep Autismeweek Purmerend haakt in op deze actie door verschillende evenementen te organiseren. Meer over de Autismeweek 2019 is te vinden op www.autismeweek.nl.

Een aantal activiteiten in Purmerend:

Vrijdag 29 maart om 12:00 uur opent wethouder Paul van Meekeren een foto expositie van De Blauwe Zon in het stadhuis. De Blauwe Zon, een behandelgroep voor jonge kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand, bestaat 10 jaar. De expositie omvat vier portretten van jonge kinderen met autisme.

Op de foto’s zijn QR-codes geplaatst; door deze te scannen krijgen bezoekers een video te zien als kort portret van het kind. De expositie is tot 12 april in het stadhuis te bezichtigen. Openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 8:30 tot 17:00 uur en vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur.

Dinsdag 2 april zal de werkgroep met een informatiekraam op de markt in de binnenstad staan. Hiermee wordt de gelegenheid gegeven om op een laagdrempelige manier vragen te stellen, of meer informatie te krijgen over autisme.

Woensdag 3 april organiseert De Blauwe Zon een symposium over jonge kinderen met ASS (autismespectrumstoornis). Verschillende deskundigen zullen hierbij diverse aspecten van de belevingswereld van het jonge kind met autisme uitlichten. Het symposium vindt plaats in Klein Theater ‘t Stamhuis van 12.00 uur tot 17.00 uur. Opgeven voor deelname is verplicht en kan via [email protected]l.

Vrijdag 5 april organiseert OkxPower een workshop over de impact van autisme. Tijdens dit ‘informatieverwerkingscircuit’ wordt aan de hand van enkele opdrachten inzicht gegeven in de verwerking van prikkels, context en concrete communicatie bij mensen met autisme. De workshop vindt plaats bij de locatie van De Blauwe Zon, van 19.00 uur tot 21.30 uur. Entree is gratis, opgeven voor deelname is verplicht. Dit kan via [email protected].


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,186FansLike
2,236VolgersVolg
1,527VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
0.5kmh
0 %
do
16 °
vr
17 °
za
15 °
zo
15 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.