Politiek

VVD Purmerend splitst zich op in 4 fracties (video)

Purmerend – De raadsleden van de VVD Purmerend hebben besloten om zelfstandig verder te gaan binnen de gemeenteraad van Purmerend. Concreet betekent dit dat er begin van komende maand vier VVD-fracties binnen de gemeenteraad actief zullen zijn, namelijk de fracties VVD-Dompeling, VVD-Van der Weit, VVD-Van Elden en VVD-Roeleveld.

“Eerder dit jaar splitste de fractie van de PVV zich op in 2 fracties. Zo’n splitsing biedt een politieke partij dusdanig veel voordelen, dat ook de VVD-fractie de knoop heeft doorgehakt om via deze constructie het liberale geluid maximaal te laten horen in onze stad. De fractie heeft de burgemeester vandaag van deze splitsing op de hoogte gebracht en de gemeenteraad van Purmerend zal door dit besluit vanaf nu bestaan uit 14 verschillende fracties”, geeft de nog huidige fractievoorzitter Jan Peter Dompeling aan.

Regio Purmerend kreeg begin deze week aanwijzingen voor de op handen staande splitsing van de VVD-fractie. Na lang aandringen kregen wij de kans om een deel van de raadsleden voor de camera te krijgen mits wij dit nieuws niet eerder brachten dan vandaag.

[Elite_video_player id=”5″]

 

Extra spreektijd

Een eerste voordeel van deze splitsing is dat iedere VVD-fractie nu 10 minuten spreektijd per vergadering heeft, zegt Manja van der Weit. Fractievoorzitter Manja van der Weit van VVD-Van der Weit: “In plaats van de tijd te verdelen over alle fractiegenoten, hebben we nu samen 40 minuten de tijd om ons VVD-verhaal te doen. We kunnen nu 4 keer met passie ons eigen verhaal brengen, maar het kan ook gebeuren dat we 4 keer precies hetzelfde verhaal vertellen. De kracht zit hem immers in de herhaling!” 

Meer tekst in het Purmerends Nieuwsblad

“Iedere fractie mag slechts een klein stukje tekst aanleveren voor een column in het Purmerends Nieuwsblad. Na de splitsing van de PVV-fractie heeft iedere fractie woorden moeten inleveren.”, zegt Fractievoorzitter Jan Peter Dompeling van VVD-Dompeling. “Per fractie zullen we wel weer een paar woorden moeten inleveren, maar nu kunnen we voor onze column het aantal woorden van 4 fracties samenvoegen. Dat wordt dus een mooie lange column. Mocht de raadsgriffie hier moeilijk over doen, dan knippen we onze column toch gewoon op in 4 alinea’s!” 

Logo en VVD-naam

De vier VVD-ers zullen allemaal namens de VVD in de raad blijven zitten en behouden naar eigen zeggen allemaal het recht om de naam en logo van de VVD te voeren. Activiteiten voor de achterban zullen zij ook gezamenlijk organiseren. Een reactie van de landelijke VVD op splitsing is nog niet bekend. Fractievoorzitter Bart van Elden van VVD-Van Elden over een eventuele landelijke reactie: “Wij waren altijd al de meest lokale fractie van Purmerend en nu blijven we dat in viervoud. We verwachten geen reactie vanuit Den Haag, want wij reageren zelf ook niet op besluiten van de landelijke fractie. Ik zie Mark Rutte hierover in ieder geval geen Twitter-berichtje maken.” 

Commissieleden

Iedere fractie mag 3 commissieleden benoemen. Commissieleden moeten op de kieslijst van de partij hebben gestaan. Binnen de VVD staan er vele mensen te trappelen om binnen een commissie het woord te mogen voeren. Fractievoorzitter Timo Roeleveld van VVD-Roeleveld: “Wij moesten na de verkiezingen meerdere mensen op de lijst teleurstellen omdat ze niet in een commissie plaats konden nemen. De 3 bestaande commissieleden zullen voor mijn fractie actief worden. De andere 3 fracties komen in totaal met 9 nieuwe VVD-ers om benoemd te worden in de verschillende commissies. De raadsgriffie heeft ons bevestigd dat benoeming in de eerstvolgende raadsvergadering mogelijk moet zijn. Zo kan de stad kennis maken met nog meer VVD-talent!” 

Bekijk hier de brief van de nu nog gezamenlijke VVD-Fractie aan Burgemeester Bijl: BriefVVD-28-03-2019

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Geniale 1 aprilgrap, bijna net zo goed als die grap vorig jaar met het afschaffen van de hondenbelasting door de VVD

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: