14 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePolitiek2 raadsleden SP Purmerend stappen uit partij

2 raadsleden SP Purmerend stappen uit partij

Purmerend – Raadsleden Bram Buskoop en Rijn Buskoop verlaten met onmiddellijke ingang de SP Purmerend. Dit liet de voormalig fractievoorzitter Bram Buskoop vanmiddag aan Regio Purmerend weten. SP Purmerend was met drie zetels in de Purmerendse gemeenteraad vertegenwoordigd. Het raadslid Ruben van Kuik gaat eerst nog in overleg met de afdeling over de te nemen vervolgstappen.

“Er waren de afgelopen weken conflicten tussen de SP-afdeling en het landelijk partijbestuur. Dingen waar nog wellicht uit te komen was. De afspraak was dan ook even niks anders te doen, verder te gaan en na de verkiezingen verder te praten”, zegt oud-SP’er Bram Buskoop.

“Vervolgens werden deze afspraken geschonden door personen in het lokale bestuur, nog voor dat gesprek had plaatsgevonden. Toegang tot de website werd ons ontzegd en een van de bestuursleden heeft uit vertrouwelijke gesprekken gelekt. Als er heldere afspraken in zo’n ernstige mate bewust geschonden worden, kun je niet verder samenwerken”, aldus Buskoop. Ook Rijn Buskoop sloot zich daarbij aan.

Navraag bij het bestuur van de SP leerde dat nadat hen ten oren kwam dat de heer Bram Buskoop vrijwel zeker de partij zouden verlaten, dat inderdaad de rechten van Bram tot de website zijn ingetrokken uit voorzorg. En terecht bleek later: het bestuur van SP heeft geen toegang meer tot de Facebookpagina van SP Purmerend, waarvan het beheer momenteel in handen van Bram Buskoop is. De overige moderatoren zijn verwijderd. (Red: alleen een beheerder kan een beheerder verwijderen. De huidige leden van SP Purmerend waren moderator, geen beheerder).

Organisatiesecretatis Maxim Burlini, namens SP Purmerend, reageert verontwaardigd in een eerder geschreven verklaring aan de media:

Met verbijstering en teleurstelling heeft de SP Purmerend kennisgenomen van de aankondiging dat (twee/drie) van haar raadsleden aangeven dat ze de SP verlaten en hun zetel meenemen. “Een jaar geleden hebben mensen op de SP gestemd en hebben deze raadsleden ingestemd met een SP-zetel. Met Rijn Buskoop hebben we afgelopen tijd nog gewoon campagne gevoerd voor de Provinciale Staten en nu stappen ze op. Wij zijn diep teleurgesteld.

Zetels terughalen

Bram en Rijn Buskoop zeggen verder te gaan als onafhankelijke lijst. De SP Purmerend organiseert op 8 april een ledenvergadering om Bram Buskoop en zijn vader te verzoeken om hun zetels terug te geven aan de SP. Burlini: “Het kan dat je om redenen niet meer bij de SP wil horen, maar deze zetels zijn wel van de SP. Omdat zowel Bram als Rijn een verklaring hebben ondertekend dat ze hun zetel zullen afstaan als de leden daarom vragen, zullen wij dit officieel aan de leden voorleggen. Uiteraard bespreken we op de ledenvergadering ook de plannen voor de komende tijd, want de SP is meer dan deze twee opstappers in de gemeenteraad”.

Indien de zetels – zoals officieel is afgesproken – inderdaad aan de SP worden terug gegeven, zullen waarschijnlijk volgens de kieslijst Wim Wilschut en Theo de la Haye in de raad plaatsnemen. “Dat is echter nog niet waar wij ons momenteel mee bezig houden”, aldus Maxim Burlini. “Eerst gaan wij kijken hoe wij met deze situatie omgaan. Wij doen in iedergeval niet mee met het moddergooien. Wij hopen dat de heren Buskoop met ons in gesprek willen gaan. Wij vinden het jammer hoe dit nu gelopen is, maar we laten ons niet tegenhouden en blijven actief zichtbaar”.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
16.1 °
12.8 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
18 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.