PurmerendRegionaal

Militaire oefening in de regio van Purmerend

Purmerend – Militairen van de verbindingsdienst uit Stroe oefenen deze week in Zaanstreek/Waterland met meer dan 20 voertuigen. Het scenario voor de militairen is dat er voor een langere tijd de elektriciteit en de ICT van de brandweer is uitgevallen. Op verschillend locaties in de regio van Purmerend zijn zendmasten opgebouwd en commandoposten ingericht.

Volgens een woordvoerder wordt er geoefend om lokale brandweerkorpsen, indien er sprake is van uitval van elektriciteit en ICT-infrastructuren, de mogelijkheid te geven om met elkaar te communiceren in tijden van crisis. Ook in Edam-Volendam is een commandopost ingericht. Gisteren zijn de militairen met de oefening begonnen en deze duurt tot eind deze week.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.