19.5 C
Purmerend
woensdag 17 augustus 2022

HomePurmerendMilitaire oefening in de regio van Purmerend

Militaire oefening in de regio van Purmerend

Purmerend – Militairen van de verbindingsdienst uit Stroe oefenen deze week in Zaanstreek/Waterland met meer dan 20 voertuigen. Het scenario voor de militairen is dat er voor een langere tijd de elektriciteit en de ICT van de brandweer is uitgevallen. Op verschillend locaties in de regio van Purmerend zijn zendmasten opgebouwd en commandoposten ingericht.

Volgens een woordvoerder wordt er geoefend om lokale brandweerkorpsen, indien er sprake is van uitval van elektriciteit en ICT-infrastructuren, de mogelijkheid te geven om met elkaar te communiceren in tijden van crisis. Ook in Edam-Volendam is een commandopost ingericht. Gisteren zijn de militairen met de oefening begonnen en deze duurt tot eind deze week.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,112FansLike
2,236VolgersVolg
1,507VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.5 ° C
21 °
18.3 °
90 %
2.6kmh
99 %
wo
19 °
do
24 °
vr
24 °
za
23 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.