112Purmerend

Zaterdag 14 september: Open dag Brandweer Purmerend

Purmerend – Brandweer Zaanstreek-Waterland organiseert op zaterdag 14 september de jaarlijkse open dag op de brandweerpost in Purmerend. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan, hoek Waterlandlaan. Ook dit jaar is er weer van alles te zien en te beleven. Spectaculair zijn de demonstraties waar je een kijkje kunt nemen. Zoals het blussen van een autobrand.

Op deze dag draait het niet alleen om de brandweer. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig waardoor je een compleet beeld krijgt. Wie er allemaal komen? Onder andere de politie, ambulancedienst, het Rode Kruis, dierenambulance, Veilig Verkeer Nederland en de wensenambulance.

Kidsproof

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kun je ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een autoladder.

Brandweer VR Experience

Op de open dag krijg je de kans om kennis te maken met de Brandweer VR Experience. Een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt. Ook kun je ervaren wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Bekijk hieronder de 360° video die wij verleden jaar op de open dag mochten maken.

Brandweermannen en -vrouwen gezocht!

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft 23 brandweerposten verdeeld over de regio. Voor een aantal van de brandweerposten worden nog vrijwilligers gezocht. Ben je fit, niet bang aangelegd en functioneer je goed in een team? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kom langs op de open dag en we vertellen je er graag alles over.

Parkeren?

Er is weinig parkeerruimte in de directe omgeving. Kom dus zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

Relevant artikel:

Nazomerfeestweek: open dag Brandweer Purmerend 2018 (fotoverslag)

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.