Doe de test! Is uw auto geschikt voor de nieuwe benzine E10?

Regionaal – Vanaf 1 oktober 2019 zal op de meeste tankstations in Nederland E10 benzine worden aangeboden. Wij hebben de nieuwe benzine al gespot bij de Tamoil nabij het Makado Winkelcentrum. Deze benzine bevat tot maximaal 10% duurzame bio-ethanol, wat zorgt voor een CO2-reductie, en is daarmee beter voor het klimaat. De oude Euro 95 met 5% ethanol zal langzaam verdwijnen.

Voor ongeveer tien procent van de auto’s op benzine geldt dat ze niet geschikt zijn voor de brandstof E10

De hoeveelheid ethanol is te zien op de tankzuil door een sticker:

Kan ik E10 tanken ?

Euro 95 wordt als sinds 2005 bijgemengd met kleine percentages (eerst 2%, later 5%) ethanol. Deze lage bijmenging veroorzaakt geen problemen. Met de dubbele hoeveelheid, 10% zoals E10, moeten auto’s er wel geschikt voor zijn. Dat is bij circa 90% van het benzinewagenpark het geval.  De autofabrikanten hebben gegevens beschikbaar gesteld over welke auto’s wel en welke niet geschikt zijn. Die gegevens kun je via onderstaande website raadplegen.

E10 brandstofwijzer

E10 brandstofwijzer

Relevant artikel:

Bericht voor iedere autobezitter: veranderingen vanaf 12 oktober (leestip!)

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt